ASAYİŞ - 09 Nisan 2018 Pazartesi 12:14

Sulama barajına giren Suriyeli çocuk boğuldu

A
A
A
Sulama barajına giren Suriyeli çocuk boğuldu

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde sulama barajına giren 5 Suriyeli çocuktan 1’i boğularak hayatını kaybetti.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde sulama barajına giren 5 Suriyeli çocuktan 1’i boğularak hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Soğuksu Mahallesi’ndeki sulama barajına yüzmek için giren Suriye uyruklu yaşları 13 ile 17 arasında değişen 5 çocuk suda boğulma tehlikesi yaşadı. Çocuklardan 4’ü son anda çevrede bulunan vatandaşlar tarafından kurtarılırken, Beşar E. (14) boğularak hayatını kaybetti. Dalgıçların 1 saat süren arama çalışması sonunda Beşar E.’nin cansız bedeni barajdan çıkarıldı.


Boğulma tehlikesi geçiren M.S. (17), M.E. (15), R.E. (18) ve R.H. (14) ise Kırıkhan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya Diriliş Spor Kulübü okçularından Türkiye üçüncülüğü Kütahya Diriliş Spor Kulübü’nün okçuları, Samsun’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 12-13 yaş grubu minik erkekler kategorisinde üçüncülük elde etti. Samsun’da düzenlenen 41 ilden 94 kulüp ve 960 sporcunun katıldığı şampiyonada, 12-13 yaş grubu minik erkekler kategorisinde Eren Eşsiz, Emir İmren ve Mehmet Akif Ataş’tan oluşan Kütahya Diriliş Spor Kulübü ekibi, üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Daha önce de hem salon hem açık hava şampiyonalarında takım ikinciliği elde eden minik erkekler takımı Türkiye geneli yapılan yarışmalarda iddiasını sürdürüyor. Kütahya Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü, Türk Kültürünün bir parçası olan Geleneksel Türk Okçuluğunu tanıtarak yaygınlaşmasına ön ayak oluyor. Başarılı olan sporcular ile özel yarışma grupları oluşturularak Okul Sporlarına, Resmi Federasyon Yarışmalarına ve özel yarışmalara katılım sağlanıyor. Tüm kategorilerde 26 adet lisanslı sporcusu bulunan kulüp, 2022 yılından günümüze yarışmalarda Kütahya’yı temsil ediyor. Kulüp sporcuları bu sezon il çapında düzenlenen okul sporlarında 12 madalya, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği turnuvada ise 5 madalya ile adından söz ettiriyor. Kulüp antrenörlerinden Ramazan Mandıracı, alınan ödül sonrası yaptığı paylaşımda, “Gerçekten çok heyecanlı bir yarışma idi. Bizlere bu mutluluğu yaşatarak şehrimizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımız başta olmak üzere ilk günden itibaren desteklerini ve güvenlerini hiç esirgemeyen velilerimize ve sporun destekçisi tüm bürokratlarımıza çok teşekkür ederim” İfadelerini kullandı.