GENEL - 14 Haziran 2018 Perşembe 10:56

Suriyeli yetimlere Ramazan çocuk paketi

A
A
A
Suriyeli yetimlere Ramazan çocuk paketi

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de yaşayan yetim çocuklara içinde boya kalemi, çocuk dergisi, şeker, kraker, bisküvi, kek, gofret ve çikolata bulunan 10 bin adet ramazan çocuk paketi dağıttı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de yaşayan yetim çocuklara içinde boya kalemi, çocuk dergisi, şeker, kraker, bisküvi, kek, gofret ve çikolata bulunan 10 bin adet ramazan çocuk paketi dağıttı.


İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, Ramazan ayı içerisinde Suriye’de yoğun bir tempo ile her gün on binlerce insana yardım ulaştırdıklarını belirterek, yetim çocuklarında yüzlerini güldürmek için 10 bin adet çocuk paketi dağıttıklarını söyledi. Tosun, "Yaklaşık 9 bin Suriyeli yetime her ay düzenli olarak eğitim, barınma ve sağlık alanında maddi destek sağlıyoruz. Bunun yanında hayata geçirmiş olduğumuz çeşitli etkinlik ve projelerle de yetimlerimizin yüzlerini güldürmek için çaba gösteriyoruz" dedi.


Suriye’de bulunan 10 bin yetim çocuğa ramazan çocuk paketi dağıttıklarını anlatan Tosun, "Suriye’nin İdlib, Hama, Halep ve Lazkiye kırsallarında yaşayan 10 bin Suriyeli yetim yavrumuza ramazan çocuk paketi dağıttık. Paketlerin içerisinde diş fırçası, bisküvi, çikolatalı gofret, kek, kraker, şeker, çocuk dergisi ve boya kalemleri gibi çocukların seveceği çeşitli hediyeler bulunuyor" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Hazine avcıları ahırdan tünel kazarak tümülüsün altını oydu Muş’ta yapısı itibarıyla piramitleri andıran topraktan yığma ve içinde mezar odası bulunan binlerce yıllık tümülüsler, definecilerin tahribatına uğrayarak yok olma ile karşı karşıya kaldı. Muş Ovası’nda yer alan ve antik dönemlere ait önemli yapılardan biri olan Yaygın Çarşı Tümülüsü, altın bulma iddiasıyla hazine avcıları tarafından tahrip edildi. Tarihi ve kültürel değer taşıyan bu tarihi eserin zarar görmesi, kamuoyunda büyük tepki uyandırdı. Tepenin yakınında bulunan bir ahırın içerisinden tünel kazarak tümülüsün altına kadar ilerleyen hazine avcıları, tümülüsün yanı sıra çevredeki diğer tarihi yapıları da tehdit ederek ciddi zararlara yol açtı. Hazine avcılarının izinsiz ve kontrolsüz kazı faaliyetleri, Yaygın’daki tarihi binaya da ciddi zarar verdi. Bu kazılar sırasında, binanın duvarlarında çatlaklar oluşurken temellinde ise ciddi hasarlar meydana geldi. Ahırdan kazılan tünel yağmurun yağması ile çökünce durumu fark eden vatandaşlar jandarma ve AFAD ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, burada yaptıkları çalışmalar neticesinde konu ile ilgili soruşturma başlattı. Tarihi yapılara zarar veren hazine avcılarına tepki gösteren Maşallah Çelik, “Tepenin yakınındaki bir ahırın içinden tünel kazarak binanın altına kadar gelmişler. Yağmurların yağması ile tünel çöktü. Biz de fark ederek jandarmaya haber verdik. Jandarma ve AFAD gerekli incelemelerini yaptı. Burası tarihi bir yer, burayı korumamız lazım. Devletin desteği ile bu hazineciler yakalanmalı. Bina şu an çökme riski yüksek. Hazineciler binanın altını ağaç kütükleriyle destek vermişler. Bu bina ve bu tepe bizler için çok önemli” dedi.