GENEL - 14 Ocak 2012 Cumartesi 17:29

BAKAN EROĞLU HATAY`DA

A
A
A
BAKAN EROĞLU HATAY`DA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2012 yılının Hatay açısından yatırım yılı olacağını ifade ederek, gerekli talimatları verdiklerini ve projeler için 24 saat veya 3 vardiya sisteminin uygulanacağını söyledi.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nce bölgede hayata geçirilen 5 ayrı tesisin temel atma törenine katılmak üzere Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte Hatay’a gelen Bakan Eroğlu, Vali Celalettin Lekesiz’i de makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Sağanak yağmur altında resmi törenle karşılanan Eroğlu, burada ’Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra Lekesiz’in makamına geçti. Vali Lekesiz’den Hatay hakkında bilgiler alan Veysel Eroğlu, Hatay’ın tarım alanları bakımından
Türkiye için oldukça önemli bir il olduğunu vurguladı.
Hatay’a heybeleri dolu bir şekilde geldiklerini dile getiren Eroğlu, bugün temeli atılacak olan Reyhan Barajı ile Hatay’daki bereketli topraklardan 600 bin dekarın daha suya kavuşacağını belirterek, söz konusu projenin 181 milyon TL’ye mal olacağı bilgisini verdi. Hatay’a bugüne kadar birçok yatırım yaptıklarını, ancak 2012 yılının kent açısından yatırım yılı olacağını kaydeden Eroğlu, Hatay’a bugüne kadar 319 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını ve devam eden işlerin de en kısa sürede bitirileceği
müjdesini verdi.
Bakan Eroğlu "Müdürlüğümüze gerekli talimatları verdik. Projelerde 24 saat veya 3 vardiya sistemi uygulanacak. Bütçeler hazır ve ödenek sıkıntımız yok, gerekirse ek bütçe de çıkartırız. Orman ve Su İşleri Bakanlığı nezdinde 2012 Hatay için yatırım yılıdır" dedi.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda İskenderun’un içme suyu sıkıntısını çözecek projeyi de hazırladıklarını anlatan Eroğlu, bu proje ile 2050 yılına kadar İskenderun’un da içme suyu sıkıntısının sona erdirileceğini belirtti.
Türkiye-Suriye arasında yapılması planlanan; ’Dostluk Barajı’ hakkında da bilgi veren Eroğlu, baraj alanında enjeksiyon çalışmalarının sürdürüldüğünü vurguladı. Eroğlu, vefat eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek başsağlığı diledi.
Daha sonra kısa bir konuşma yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, Bakan Eroğlu’na Hatay’da yürütülen çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Ergin "Kabinemizin ’atom karıncası’ olarak bilinen Sayın Eroğlu’na gerek ülke genelinde, gerekse Hatay’da sürdürdüğü çalışmalardan ötürü teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Lekesiz, Veysel Eroğlu’na Hatay’ın Samandağ ilçesinde yetişen kamışlardan yapılan ney ile içerisinde yine Hatay’da yetişen tarım ürünlerinin envanteri bulunan bir kitap armağan etti. Bakan Eroğlu, daha sonra valilikten ayrılarak, Reyhan ilçesine geçerek, buradaki temel atma törenine katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.