YEREL HABERLER - 28 Ağustos 2013 Çarşamba 09:29

HATAY SINIRINDAKİ FÜZELER SURİYE'YE ÇEVRİLDİ SURİYE SINIRINDA BULUNAN FÜZE RAMPALARINDA HAREKETLİLİK GÖZLENİYOR RADARLARIN ARALIKSIZ ÇALIŞTIĞI ÜSTTE FÜZELERİN NAMLULARI SURİYE'YE ÇEVRİLMİŞ DURUMDA

A
A
A
HATAY SINIRINDAKİ FÜZELER SURİYE'YE ÇEVRİLDİ
SURİYE SINIRINDA BULUNAN FÜZE RAMPALARINDA HAREKETLİLİK GÖZLENİYOR
RADARLARIN ARALIKSIZ ÇALIŞTIĞI ÜSTTE FÜZELERİN NAMLULARI SURİYE'YE ÇEVRİLMİŞ DURUMDA

ABD, İngiltere ve Fransa'nın, kimyasal silah kullandığı iddia edilen Esed rejimine yönelik düzenleyeceği sınırlı harekat, Türkiye’de sınır birliklerini hareketlendirdi.
Askeri konvoyların sınır boylarına hareket etmesi beklenen Hatay’da sınır boyunda konuşlu bulunan füze savunma üstlerinde hareketlilik göze çarpıyor. Hatay’ın Kırıkhan ilçesi sınır boyunda konuşlu bulunan hava savunma sistemlerinin yer aldığı birlikte hareketlilik yaşanıyor. Radar cihazlarının aralıksız çalıştırıldığı üstte Stinger ve I-Hawk füzelerinin namluları Suriye’ye çevrildi. Türkiye'nin Ortadoğu'yu koruma şemsiyesi olarak nitelendirilen ve Hatay'ın Suriye sınırı yakınlarındaki ikinci bir önemli mevkisi olan ve deniz kıyılarını da menzili içerisine alabilen Kale köyüne konuşlandırılan Hawk füzeleri de Suriye'ye çevrilmiş durumda. Bir dönem Türkiye ile İsrail arasında kriz nedeni olduğu öne sürülen füze savunma sistemleri Kırıkhan ve Kale köyünde 2 yıl önce kurulmuştu. Her birinin üzerinde 3 füze bulunan 6 adet I-Hawk rampası konuşlu sistem, 'Türkiye'nin koruma şemsiyesi' olarak nitelendiriliyor. Olası bir savaş durumunda Suriye’den gelecek saldırılara öncelikli olarak bu füzeler cevap verecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)