GENEL - 23 Mayıs 2019 Perşembe 14:37

900 Suriyeli öğrenciye iftar ve sahur yemeği verildi

A
A
A
900 Suriyeli öğrenciye iftar ve sahur yemeği verildi

Vefa İnsani Yardım Derneği tarafından Hatay’da bulunan Suriyeli savaş mağduru 900 öğrenciye iftar ve sahur yemeği ikram edildi.

Vefa İnsani Yardım Derneği tarafından Hatay’da bulunan Suriyeli savaş mağduru 900 öğrenciye iftar ve sahur yemeği ikram edildi.


Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde kurulan Reyhanlı Eğitim Köyü’ndeki Suriyeli savaş mağduru 900 öğrenciye Vefa İnsani Yardım Derneği tarafından iftar ve sahur yemeği verildi. Tesiste kalan çocuklarla iftar ve sahur yapmak için Reyhanlı’ya gelen Derneğii Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yenigün yaptığı yazılı açıklamada, “Reyhanlı Eğitim Köyü’nde bulunan savaşın mağdur ettiği Suriyeli çocuklarımıza Ramazan ayı münasebetiyle iftar ve sahur yemeği ikram ettik. Tesis, çocukların geleceklerini inşa etmeleri açısından her şey düşünülerek tasarlanmış. Bu nedenle Yetim Vakfını tebrik ediyorum. Suriyeli çocuklarımızla iftar ve sahur yapma imkanı sundukları için de teşekkür ediyorum” dedi.


24 ülkede insani yardım çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden Yenigün, “Vefa İnsani Yardım Derneği olarak 24 ülkede insani yardım çalışması gerçekleştiriyoruz. Biz bu alanda hayırseverlerin ihtiyaç sahiplerine olan yardımlarını ulaştırmada bir köprü görevi görüyoruz. Dünyada iyiliği yaymak için yürüttüğümüz çalışmalarımıza katkıda bulunan tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Reyhanlı Eğitim Köyü Koordinatörü Hamza Dinçer ise, “Ramazan ayının başından bu yana tesisimizde yaşayan çocuklarımızla toplu olarak iftar yapıyoruz. Vefa İnsani Yardım Derneği de çocuklarımıza bir günlük iftar ve sahur yemeği ikram etmek istedi. Bu faaliyet kapsamında kurumdan gelen misafirlerimizi tesisimizde ağırladık. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)