POLİTİKA - 29 Ekim 2025 Çarşamba 16:07

Bakan Kurum: "Sındırgı’da 80’i konut 127 bağımsız bölümün ağır hasarlı olduğunu belirledik"

A
A
A
Bakan Kurum: "Sındırgı’da 80’i konut 127 bağımsız bölümün ağır hasarlı olduğunu belirledik"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6.1 büyüklüğündeki depremle sarsılan Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 80’i konut 127 bağımsız bölümün ağır hasar aldığını açıkladı.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay’da İskenderun Sahil Düzenleme ve Yenileme Projesi’nin 1. etap açılışına katıldı. Bakan Kurum, törende yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yaşanan 6.1 büyüklüğündeki deprem sonrası 3 bin 684 bağımsız birimin incelendiğini ifade ederek, 80’i konut 127 bağımsız bölümün depremde ağır hasar aldığını söyledi. Sındırgı ilçesinde 531 konut inşa edildiğini belirten Bakan Kurum, "Sındırgı’da yaşanan depremden dolayı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sındırgı’da bir önceki deprem neticesinde ağır hasarlı olduğunu tespit ettiğimiz ve boşalttığımız 3 bina yıkıldı. Çok şükür ki hiçbir vatandaşımızın canına zarar gelmedi. Şimdi tüm Sındırgı’da yapıları tekrar teker teker tarıyoruz. Şu ana kadar 3 bin 684 bağımsız birimi arkadaşlarımız inceledi ve 80’i konut 127 bağımsız bölümün ağır hasarlı olduğunu belirledik. Çalışmalar neticesinde hızla gerekeni yapacağız. Halihazırda ilk depremin ardından temelini attığımız 531 konutun yapımına devam ediyoruz. İnşallah afet konutlarımız, sosyal konutlarımız ve kentsel dönüşüm çalışmalarımızla yuvalarımızı afetlere dirençli hale getirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Önce telefonu, sonra da kelepçeyi bahane ederek alkol testini reddetti Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde polis ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücü uzun süreli kovalamacanın ardından kaza yapması sonucu yakalandı. Sürücü, ekiplere önce telefonunu daha sonra da kelepçeyi bahane ederek alkol testini reddederken, 685 bin TL idari para cezası yazıldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Osman Kavuncu Bulvarı üzerinde ekipler, T.Ö. yönetimindeki 06 EPM 741 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. Ekiplerin ihtarına uymayan T.Ö. kaçmaya başladı. T.Ö. uzun süren kovalamaca sonucu Kocasinan ilçesine bağlı Kayabaşı Mahallesi 6309. Sokak’ta kaza yapması sonucu yakayı ele verdi. Ehliyetinin bulunmadığı öğrenilen T.Ö. ekipler tarafından gözaltına alınarak, polis aracına bindirildi. Ekipler tarafından alkol testi yapılmak istenen T.Ö. önce telefonunu daha sonrada kelepçesinin çözülmesi isteyerek, alkol testinin reddetti. T.Ö.’ye ‘dur ihtarına uymamak’, ‘ehliyetsiz araç kullanmak’, ‘alkol testini reddetmek’ ve Trafiğin İlgili Maddelerince toplamda 685 bin TL idari para cezası yazıldı. Otomobil ise 60 gün süreyle trafikten men edilirken, ehliyeti bulunmayan T.Ö. alkol testini reddettiği için ehliyet başvurusunu 5 yıl sonra yapabilecek. T.Ö. hakkında ‘trafiğin güvenliğini tehlikeye sokmak’ suçundan hakkında adli işlem başlatılarak, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.