ASAYİŞ - 28 Kasım 2025 Cuma 10:16

Buzdolabının kablosundan çıkan yangında anne ve oğul pencereden atlayarak canını kurtardı

A
A
A
Buzdolabının kablosundan çıkan yangında anne ve oğul pencereden atlayarak canını kurtardı

Hatay’da buzdolabının kablosundan çıkan yangında ev yanarak kullanılmaz hale gelirken, anne ve oğlu pencereden atlayarak canını kurtardı.



Yangın; gece saatlerinde Erzin ilçesi Kızlarçayı Mahallesi’nde bulunan müstakil evde yaşandı. Evde yaşayan 60 yaşındaki Rukiye Acar’ın duman kokusunu fark ederek oğlu Murat Yıldırım’ı uyandırmasıyla aile yangını fark etti. Alevlerden pencereden atlayarak kurtulan anne ve oğulun yardımına komşular yetişti. İlk müdahale komşulardan gelirken alevler, Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangında ev kullanılmaz hale gelirken, ilk belirlemelere göre yangının çıkış sebebinin buzdolabından kaynaklı olduğu düşünülüyor.



Annesinin astım hastası olduğunu ve oksijen tedavisi görmesi gerektiğini ifade eden Murat Yıldırım: "2 gün önce evimizde yangın çıktı. Gece 4 civarıydı, kendimizi pencereden zor dışarı attık. Rabbime şükürler olsun can kaybımız yok ama evde hasar var. Buzdolabımız bozuktu, kablosu patlayınca içerisi alev aldı. Annem duman kokusunu alınca yangını fark ettik. Ondan sonra canımızı pencerede atlayarak kurtardık" dedi.




Buzdolabının kablosundan çıkan yangında anne ve oğul pencereden atlayarak canını kurtardı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.