GÜNDEM - 19 Ocak 2026 Pazartesi 09:22

Depremzede öksüz ve yetim çocukların yüzü hediyelerle güldü

A
A
A
Depremzede öksüz ve yetim çocukların yüzü hediyelerle güldü

Hatay’da yaşayan 200 öksüz ve yetim depremzede çocuğa hayırseverler tarafından akülü araba, bisiklet, akıllı saat başta olmak üzere çeşitli hediyeler dağıtıldı.


Kahramanmaraş merkezli depremde en çok yıkıma uğrayan Hatay’da binlerce bina yerle bir olurken yaklaşık 25 bine yakın insan hayatını kaybetmişti. Asrın felaketinin gerçekleştiği 6 Şubat gecesinin ardından kentte yaşayan binlerce çocuk öksüz ve yetim kaldı. Depremzede öksüz ve yetim çocukların yaşamına devlet ve hayırseverler dokunmaya devam ediyorlar. Antakya ilçesinde yaşayan ve depremin ilk gününden itibaren yardım faaliyetleri sürdüren hayırsever Çilem Artan, Defne ilçesi Hüseyinli Mahallesi’nde 200 öksüz ve yetim çocuk için eğlence etkinliği düzelendi. Etkinlikte; çocuklar, palyaçolarla müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Etkinliğin devamında hayırseverler tarafından sağlanan akülü araba, bisiklet, akıllı saat ve çeşitli hediyeleri çocuklara dağıtıldı. Yaklaşık 200 çocuğun öksüz ve yetim çocuğun hayallerine ortak olunduğunu ifade eden Artan, çocukların yüzünün gülümsemesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.


Hayırseverlerin destekleriyle depremde öksüz ve yetim kalan 200 çocuğu hediyelerle mutlu eden Çilem Artan, "Depremden bu yana gönüllü faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Özellikle öksüz ve yetim çocuklarımızla daha hassas davranıyoruz. Depremin dördüncü yılındayız ve dört yıl boyunca her yıl geleneksel olarak çocuklarımıza sürprizler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Hediyeler yaptık, programlar yaptık ve bugün de bir yenisi daha eklenmiş oluyor. Farkındalık oluşturarak öksüz ve yetim çocuklarımıza; bisiklet, akülü araba, akıllı saat, saat ve çeşitli hediyler dağıtacağız. Etkinliğimizde; pamuk şeker, mısır, içecek ve çeşitli ikramlar eşliğinde evlatlarımız eğlenecek. Bizlere destek olan hayırseverlerimize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız çok mutlu ve çok heyecanlı. Bu yüzden günlerdir uyuyamıyorlar. Biz de aynı heyecanı yaşıyoruz. Hep beraber şimdi onların heyecanına ortaklık etmiş olacağız. Hediyelerimiz çeşitli ve çok fazla olduğu için saymakla bitiremiyorum, inanılmaz heyecanlıyım. Dünden beri özellikle bir gün kalasıya çok ayrı bir heyecan oluştu. Onlardaki heyecanı da görebiliyorum. Beraber onların sevincine ortak olacağız. Buradan giderken onların yüzünün gülümsemesi bizim için en büyük sermaye olacak" ifadelerini kullandı.



Depremzede öksüz ve yetim çocukların yüzü hediyelerle güldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Karabük’te sıcak saatler: Kapısına gelen kızının erkek arkadaşını av tüfeği ile ayağından vurarak yaraladı Karabük’te kapısına gelen kızının erkek arkadaşını av tüfeğiyle ayağından vurarak yaralayan baba, daha sonra evinin camından rastgele havaya ateş açarak mahallede korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Edinilen bilgilere göre olay, Şirinevler Mahallesi Bestekâr Caddesi üzerindeki Yüksel Apartmanı’nda meydana geldi. Beş katlı apartmanın son katında oturan ve alkollü olduğu öğrenilen Murat K., gece yarısı kapısına gelen kızının erkek arkadaşı Berk H. (23) ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Murat K., evde bulunan av tüfeğiyle gencin ayaklarına ateş etti. Ayağından yaralanan Berk H., kız arkadaşı Eylül K. ile birlikte can havliyle apartmandan kaçtı. Bu sırada Murat K., evinin camından çevreye rastgele ateş açmaya başladı. Silah sesleri mahallede kısa süreli paniğe yol açarken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaralı Berk H. ise bir arka sokakta bulunan bir binaya sığındı. Silah seslerini duyarak dışarı çıkan veteriner hekim Ahmet Okan Güneş, iş yerinin bulunduğu apartmana sığınan yaralı gence sağlık ekipleri gelene kadar ilk müdahaleyi yaptı. Veteriner hekim Güneş, yaralı gence turnike uygulayarak kanamayı durdurduğunu ve yaralı bölgeyi temiz tuttuğunu belirtti. Sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından Berk H. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, çelik yelek giyerek çevrede güvenlik önlemi aldı. Yapılan çağrılar üzerine Murat K., tüfekteki fişekleri apartman bahçesine atarak teslim olacağını bildirdi. Şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince suç aletiyle birlikte gözaltına alındı. Apartman çıkışında polis eşliğinde ekip aracına bindirilen Murat K’in, "Polislere ateş etmedim. Kapıma geldi dayandı. Polisi aradım, gelmeyince ben de vurdum" şeklindeki sözleri dikkat çekti. Şüpheli, ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülürken, ayağından yaralanan Berk H.’nin Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi.