ASAYİŞ - 18 Ocak 2026 Pazar 10:19

Dörtyol’da asayiş operasyonu; aranan 8 kişi yakalandı

A
A
A
Dörtyol’da asayiş operasyonu; aranan 8 kişi yakalandı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik asayiş denetimlerinde adli makamlarca işledikleri suçlar nedeniyle aranan 8 kişi gözaltına alındı.


Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, il genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Dolandırıcılık, görüntülü hakaret, hırsızlık, uyuşturucu, cinsel istismar suçundan aranan Y.E.Ş., A.C., H.Y., A.İ., Ç.A., O.B., N.T. ve M.S. adlı 8 şahıslar Dörtyol’da yakalanarak gözaltına alındı.


Gözaltına alınan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, 3 kişi serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan 5 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak’ta tünelde can pazarı: Zincirleme kazada 1 ölü, 8 yaralı Şırnak-Cizre kara yolu Şehit Güvenlik Korucusu Dündar Page Tüneli’nde buzlanma nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı. Edinilen bilgilere göre, kaza bugün öğle saatlerinde Şehit Güvenlik Korucusu Dündar Page Tüneli’nde meydana geldi. M.E. (23) yönetimindeki 35 ZZ 663 plakalı araç ile A.P. (45) idaresindeki 25 ADE 924 plakalı otomobil, buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak çarpıştı. Kaza sonrası arkadan gelen araçları uyarmak isteyen M.Y. (19) yolda durduğu sırada B.B. (38) yönetimindeki 06 DNM 024 plakalı aracın çarpması sonucu yaralandı. 35 ZZ 663 plakalı araçta bulunan B.A. (19), D.O. (23) ve M.O. (23) ile 25 ADE 924 plakalı araçta yolcu olarak bulunan M.Ş.P. (33) ise kazayı hafif yaralı olarak atlattı. Kazanın ardından yaralılar kendi imkânlarıyla araçlardan çıkarken, 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, itfaiye, AFAD ve emniyet ekibi sevk edildi. Kazada ağır yaralanan Feyruz Yargı (46) kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybederken, kazada yaralanan sürücüler ile birlikte 8 kişi de kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı. Kazanın buzlanma nedeniyle görüş ve yol şartlarının olumsuz olduğu tünel içerisinde meydana geldiği öğrenilirken, ekipler bölgede güvenlik önlemi aldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
Ankara Trendyol Süper Lig: Gençlerbirliği: 0 - Samsunspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında Gençlerbirliği, Samsunspor’u ağırlıyor. Müsabakanın ilk yarısı konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle noktalandı. Maçtan dakikalar (ilk yarı) 18. dakikada Göktan’ın sol kanattan kullandığı köşe atışında kaleci Okan’ın uzaklaştırmaya çalıştığı topa Ceza sahası dışından Oğulcan gelişine vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 30. dakikada Marius Mouandilmadji aşırtma şutunda top kale çizgisine yönelirken Zuzek’in son anda müdahalesiyle meşin yuvarlak taca çıktı. 38. dakikada Goutas’ın hatalı pasında topu kazanan Mendes’in sağ kanattan ceza sahasına ortada arka direkte Marius Mouandilmadji meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1 Stat: Eryaman Hakemler: Kadir Sağlam, Süleyman Özay, Kerem Ersoy Gençlerbirliği: Mario Velho, Pedro Pereira, Dimitros Goutas, Zan Zuzek, Thalisson Kelven, Oğulcan Ülgün, Dele Bashiru, Göktan Gürbüz, Darly Tongya, Metehan Mimaroğlu, Sekou Koita Yedekler: Erhan Erentürk, Samed Oğuz, Dilhan Demir, Matej Hanousek, M’baye Niang, Arda Çağan Çelik, Prince Martor, Dal Varesanovic, Abdurrahim Dursun, Fıratcan Üzüm Teknik Direktör: Özcan Bizati Samsunspor: Okan Kocuk, Soner Gönül, Ali Badra Diabate, Lubomir Satka, Zeki Yavru, Celil Yüksek, Yunus Emre Çift, Tahsin Bülbül, Yalçın Kayan, Josafat Wooding Mendes, Marius Mouandilmadji Yedekler: Efe Berat Töruz, İrfan Can Eğribayat, Elayis Tavsan, Jules Oliver Ntcham, Logi Tomasson, Toni Borevkovic, Saikuba Jarju, Ebrima Ceesay Teknik Direktör: Thomas Reis Gol: Marius Mouandilmadji (dk. 38) (Samsunspor)
Manisa Dualar Mahallesi’nin 85 yıllık altyapı çilesi son buluyor Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kırkağaç ilçesine bağlı Dualar Mahallesi’nde yaklaşık 85 yıldır süregelen altyapı sorununu kökten çözmek için çalışma başlattı. Mahallenin dört farklı yerleşkesini kapsayan proje ile bölge modern kanalizasyon hattına kavuşuyor. MASKİ Genel Müdürlüğü, başlattığı çalışmayla Kırkağaç ilçesine bağlı Dualar Mahallesi’nin 85 yıllık altyapı çilesine son veriyor. Birbirinden ayrı 4 yerleşim yerinden oluşan Dualar Mahallesi’nde 3 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa ediliyor. Altyapı ve üstyapıdaki çalışmaların tamamlanmasının ardından mahalle sakinleri kışın çamurdan yazın da toz, topraktan kurtulacak. Sayalar, Orta, Dere ve Ardıçlı olmak üzere birbirinden ayrı yerleşkelerden oluşan Dualar Mahallesi’nde yürütülen çalışmalarla, mahalledeki kanalizasyon altyapısı modern hale getirilecek. Kanalizasyon ağı mahalleyi saracak Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren MASKİ Kırkağaç İlçe Şefi Serhat Benli, 85 yıldır yapılamayan altyapıyı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve Kırkağaç Belediyesi iş birliğiyle mahalleye kavuşturduklarını söyledi. Benli, "Orta Mahalle’de 1500 metrelik altyapı çalışmalarını bitirdik. Üstyapı çalışmaları başladı. Sahalarda ise 500 metre kanalizasyon hattı imalatını tamamladık. Mahallemize bağlı tüm yerleşkelerde toplamda 3 kilometrelik altyapıyı tamamladıktan sonra vatandaşlarımız daha hijyenik, yaşanabilir, sağlıklı ortamlara kavuşacaklar. Altyapı çalışmalarının ardından üstyapı çalışmalarının ardından vatandaşlarımız çamurdan, olumsuz şartlardan kurtulmuş olacak" diye konuştu. "Bu zamana kadar böyle hizmet görülmedi" Çalışmaların tamamlanmasının ardından vatandaşların rahata kavuşacağını söyleyen Dualar Mahalle Muhtarı Mehmet Sağlam, "Bize bu güzel hizmeti sağladıkları için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez’e, bütün emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Şu an Sahalar mezramızda çalışmalar devam ediyor. Orta mezrayı tamamladık. 3 kilometrelik bir altyapı çalışmamız oldu. Şimdiye kadar birçok yerde kanalizasyon hattı hiç yapılmadı. Halk çamur içerisinde yaşıyordu. Bu zamana kadar hiç böyle bir hizmet görülmedi. Artık herkesin yüzü gülüyor" dedi. Mahalle sakinlerinden İsa Altın ise, "Şu ana kadar mahallede ayağımızda çizmelerle geziyorduk. Artık yalın ayak bile gezebiliriz. Bu hizmetler için Allah razı olsun" dedi. Bir diğer mahalle sakini Gülistan Altın ise, "Evlerin atık suları dışarı aktığı için köyün içi kokudan geçilmiyordu. Çok rahatsız oluyorduk. Çalışma bizi çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.