ÇEVRE - 11 Ocak 2026 Pazar 18:55

Hatay’da yağışlı hava etkisini hissettiriyor

A
A
A
Hatay’da yağışlı hava etkisini hissettiriyor

Meteorolojinin yağış uyarısında bulunduğu Hatay’da yağışlı hava etkisini hissettiriyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz için yağışlı hava ve kuvvetli fırtına uyarısında bulunmuştu. Hatay’da Cuma günü başlayan yağışlı hava 3 gündür etkisini hissettirmeye devam ediyor. Kentin yüksek kesimlerinde sisle etkili olan yağışlı hava sürücülere zor anlar yaşattı. Antakya ve Defne ilçelerindeyse yağışlı hava nedeniyle yollarda göllenme oluştu. Yağışlı havanın önümüzdeki birkaç gün boyunca etkisini hissettirmesi bekleniyor.


Kentte yağışın etkisini gösterdiğini ifade eden Abdullah Dağ, 2026 yılının yağışlı ve bereketli geçmesini beklediklerini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Alaşehir’de bir günde 4 mevsim yaşandı Manisa’nın Alaşehir ilçesinde bir günde adeta dört mevsim bir arada yaşandı. Sabah saatlerinde yüksek kesimlerde lapa lapa kar yağarken, öğlen güneş yüzünü gösterdi. Akşamüstü nohut büyüklüğünde dolu etkili oldu, ardından ise yağmur başladı. Yaşanan hava değişimi çiftçilerin ve esnafın yüzünü güldürdü. Alaşehir’de gece saatlerinde soğuyan hava, sabaha karşı yüksek kesimlerde kar yağışına neden oldu. Dağhacıyusuf, Çarıkbozdağ, Bahçeli, Bahadır, Kozluca ve Azıtepe mahallelerinin yüksek noktalarında etkili olan lapa lapa kar yağışı, zaman zaman toprağı beyaza bürüdü. Öğle saatlerine doğru güneşli bir havaya dönen ilçe merkezinde, akşamüstü bu kez yaklaşık 1-2 dakika süren ve nohut büyüklüğünde yağan dolu kısa süreli şaşkınlık yaşattı. Dolu yağışının ardından ise yağmur etkili oldu. Hava değişimlerini anbean yaşadıklarını belirten Alaşehirli esnaf Halil Okumuş, "Sabah kalktığımızda yüksek kesimlerde lapa lapa kar yağdığını sosyal medyadan gördük. Öğlen üzeri şehir merkezimize ve çevresine yaklaşık 1-2 dakika nohut büyüklüğünde dolu yağışı oldu. Arkasından da yağmur yağmaya başladı. İnşallah bu sene bolluk ve bereket yılı olacak. Barajlarımız doldu, toprağımız suya doyacak. Çiftçilerimiz mutlu olursa esnafımız da mutlu olur" dedi. Bir günde dört mevsimi yaşayan Alaşehirliler, özellikle yağışların tarım açısından umut verici olduğunu ifade ederken, ilçede etkili olan yağmurun gece saatlerinde de aralıklarla devam etmesi bekleniyor.