ASAYİŞ - 23 Şubat 2026 Pazartesi 11:14

Öğrenci servisi narenciye bahçesine uçtu: 9 yaralı

A
A
A
Öğrenci servisi narenciye bahçesine uçtu: 9 yaralı

Hatay’da narenciye bahçesine uçan servisteki 8 öğrenci ve sürücü yaralandı.


Kaza, Samandağ ilçesi Mızraklı Mahallesi’nde meydana geldi. Sürücüsünün kontrolünü kaybettiği 31 S 9252 plakalı öğrenci servisi narenciye bahçesine uçtu. Araçta mahsur kalan 8 öğrenci ve sürücü itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İlk müdahalenin ardından kontrol amaçlı hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenildi.


Jandarma kazayla ilgili inceleme başlattı.



Öğrenci servisi narenciye bahçesine uçtu: 9 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Pursaklar’da Ramazan ayına özel etkinler başlıyor Pursaklar Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Yaşam Merkezi’nde düzenleyeceği etkinliklerle ilçe sakinlerine unutulmaz bir Ramazan yaşatmayı amaçlıyor. Ankara’nın Pursaklar Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini bu yıl da dolu dolu yaşatmaya hazırlanıyor. Birlik, beraberlik ve paylaşma duygularının zirveye çıktığı Ramazan ayında Kültür İşleri Müdürlüğü, vatandaşlar için birbirinden özel etkinlikler ve programlar hayata geçirecek. Çocuklara özel etkinliklerden kültürel programlara kadar uzanan Ramazan organizasyonlarıyla, ilçe genelinde Ramazan şöleni yaşanacak. Geleneksel değerlerin modern dokunuşlarla buluşturulduğu etkinlikler, her yaştan vatandaşa hitap edecek. ‘‘Vatandaşlarımıza unutulmaz bir Ramazan yaşatmayı amaçlıyoruz’’ Ramazan ayının birlik ve beraberliğini Pursaklar halkıyla hep birlikte yaşayacaklarını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘Ramazan ayı; paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı müstesna bir zaman dilimi. Bizler de Pursaklar Belediyesi olarak bu manevi iklimi tüm hemşerilerimizle birlikte yaşamak için Ramazan ayı boyunca dolu dolu bir program hazırladık. Ramazan ayı boyunca düzenleyeceğimiz etkinliklerle vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza unutulmaz bir Ramazan yaşatmayı amaçlıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı Ramazan etkinliklerimize davet ediyorum’’ dedi. Ramazan’ın ruhuna yakışır şekilde hazırlanan programlarla hem gönüller buluşacak hem de paylaşmanın bereketi hep birlikte hissedilecek. Pursaklar’da Ramazan, 26 Şubat-15 Mart tarihleri arasında vatandaşlara tadına doyulmaz anlar yaşatacak.
Balıkesir Balıkesir’de afetlere karşı dirençli eğitmenler yetiştiriyor Afetlere karşı daha dirençli bir şehir hedefiyle çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla önemli bir eğitim programını hayata geçirdi. "Afetlere Karşı Dirençli Balıkesir" vizyonu doğrultusunda yürütülen çalışmalarla Afet Farkındalık Eğitimlerini verecek eğitmenler yetiştiriliyor. Afet öncesinde alınacak tedbirlerin can ve mal kayıplarını en aza indireceği bilinciyle hareket eden Büyükşehir Belediyesi, afet yönetim sürecini güçlendirmeye yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Afet Farkındalık Eğitimlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve il genelinde koordineli bir eğitim süreci yürütmek amacıyla AFAD İl Müdürlüğü ile iş birliği yapıldı. Afetlere karşı dirençli bir Balıkesir AFAD Eğitim ve Farkındalık Dairesi Başkanlığı tarafından verilen "Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi"ne; Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı ile İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan toplam 40 personel katıldı. Üç gün süren program sonunda başarılı olan katılımcılar "Afet Farkındalık Eğitimi Eğitmeni" olmaya hak kazandı. Eğitimi tamamlayan eğitmenler; afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gereken doğru davranışlara ilişkin güncel ve güvenilir bilgileri vatandaşlara aktaracak. Böylece afetleri korkuyla beklenen bir felaket olmaktan çıkarıp, bilinçli hazırlıkla başa çıkılabilir bir sürece dönüştürmek ve afet bilincini toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaştırmak hedefleniyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı hazırlıklı, bilinçli ve dirençli bir şehir oluşturma yolunda çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor.
Manisa Başkan Dutlulu, Selendililer Derneği’nin iftar programına katıldı Manisa Selendililer Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen iftar programı, üç yıl önce talihsiz bir kaza sonucu genç yaşta vefat eden iş insanı Ender Kaya anısına düzenlendi. Merhum için duaların edildiği iftar programına, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu da katılarak vatandaşlarla ve Kaya ailesiyle bir araya geldi. İftar saati öncesinde masaları tek tek dolaşıp vatandaşlarla sohbet eden Başkan Besim Dutlulu, Ramazan ayının paylaşma ve vefa ayı olduğunu hatırlattı. Ender Kaya’yı rahmetle anan Dutlulu, "Ramazan ayı, toplumsal birlikteliğimizi pekiştiren, acılarımızı paylaşarak azalttığımız mübarek bir dönem. Bugün burada hem soframızı paylaşıyoruz hem de genç yaşta kaybettiğimiz değerli iş insanı Ender Kaya’yı rahmetle anıyoruz. Bu tür organizasyonlar, dayanışma kültürümüzü ve birbirimize olan bağlılığımızı güçlendiriyor. Manisa’nın her mahallesinde bu birlik ruhunu yaşatmak için gayret gösteriyoruz" dedi. Geniş katılımlı anma Ender Kaya’nın anısına düzenlenen iftar programına CHP Manisa Milletvekili Selma Aliye Kavaf, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Selendi Belediye Başkanı Murat Daban, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, siyasi parti temsilcileri, Manisa Selendililer Dernek Başkanı Emrah Yıldırım, dernek üyeleri, Kaya ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Geleneksel ramazan etkinlikleri yoğun ilgi gördü Ezanın okunmasıyla birlikte binlerce vatandaş, Ender Kaya ve ebediyete göç eden tüm vatandaşların ruhuna ithaf edilen sofralarda oruçlarını açtı. İftarın ardından sahne alan Hacivat-Karagöz ve meddah gösterileri, özellikle çocuklar ve aileler tarafından ilgiyle izlendi. Ramazan ruhunun geleneksel gösterilerle yaşatıldığı akşamda, mahalle sakinleri hem hüzünlü bir anmayı hem de Ramazan neşesini bir arada yaşadı.