GÜNDEM - 04 Haziran 2025 Çarşamba 09:46

Sürüdeki 200 hayvan arasından 3 boynuzuyla ön plana çıkan ‘ahırın süsü’ ilgi odağı oldu

A
A
A
Sürüdeki 200 hayvan arasından 3 boynuzuyla ön plana çıkan ‘ahırın süsü’ ilgi odağı oldu

Hatay’da 20 yıldır hayvancılık yapan Yakup Yılmaz’ın ahırında bulunan 200 hayvan arasından dikkat çeken ‘ahırın süsü’ olarak adlandırılan 3 boynuzlu koç ilgi görüyor.


Antakya ilçesi Saraycık Mahallesi’nde yaşayan Yakup Yılmaz, mahalle muhtarlığı görevini yürütürken bir yandan da dede mesleği olan hayvancılığı sürdürüyor. Ata mesleğini sürdüren Yılmaz, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hareketli günler geçiriyor. Yılmaz’ın 200 hayvanlık sürüsünün içerisinde dikkat çekense ‘ahırın süsü’ olarak adlandırdığı 3 boynuzlu koçu oldu. Doğuştan 3 boynuzlu koçu yaklaşık 1 buçuk yıldır besleyen ve büyüten Yılmaz, görünümüyle dikkat çeken koça rağbetin olduğunu fakat satmak istemediğini dile getirdi.


Boynuz sayısıyla dikkat çeken 3 boynuzlu koçun ilgi gördüğünü ifade eden Yakup Yılmaz, "Hayvancılık yapıyorum ve mahalle muhtarıyım. 20 yıldan beri dede mesleğini yapıyorum, burada 200 küçük başlık sürüm var. Bunların hepsi kurbanlık ve satışlara başladık da çok güzel gidiyor. Hayırlısıyla satıp bitirmeyi Rabbim nasip etsin. 3 boynuzlu koçu arkadaşımda gördüğümde hemen ondan satın aldım. Düşündüm ki 3 boynuzlu koçunun izleyeni, takip edeni ve merakı çok olur diye aldım. 3 boynuzlu koça herkes ilgi duyuyor. 3 boynuzlu koça birkaç müşteri değerinden fazla fiyat verdi. Koyunun iki kat parasını verdi ama satmayı düşünmedim. Satıcısı bunun boynuzlarının doğuştan bu şekilde olduğunu söyledi. Ben aldığımda küçüktü ama kocaman koç oldu. Ben 1 buçuk yıldan fazla zamandır besliyorum. Etinin de iyi çıkacağını düşünüyorum. 3 boynuzlu olması kurban yönünden hiçbir sıkıntısı yok" ifadelerini kullandı.



Sürüdeki 200 hayvan arasından 3 boynuzuyla ön plana çıkan ‘ahırın süsü’ ilgi odağı oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.