YEREL HABERLER - 07 Nisan 2015 Salı 17:24

Iğdır'da ‘Bir Dikili Ağacımız Olsun' Projesi

A
A
A
Iğdır'da ‘Bir Dikili Ağacımız Olsun' Projesi

Iğdır’da, 6-10 Nisan Polis Haftası ve Emniyet Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde ‘Bir Dikili Ağacımız Olsun’ proje kapsamında fidan dikimi yapıldı.
Emniyet Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Bir Dikili Ağacımız Olsun’ projesi kapsamında ‘Bereket Ormanı’na 500 adet çam fidanı dikildi. Fidan dikim programına Iğdır Valisi Davut Haner, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal ve Iğdır Üniversitesi Rektör İbrahim Hakkı Yılmaz, Jandarma Alay Komutanı Mustafa Ulus, Orman İşletme Müdürü Hasraf Aka, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve emniyet personeli katıldı. Burada konuşan Emniyet Müdürü Babal, Polis teşkilatının 170. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde ‘Bir Dikili Ağacımız Olsun’ projesi kapsamında hem haftalarını kutlamak, hem de Iğdır’da bir hatıra bırakmak için fidan diktiklerini söyledi. Babal, “Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlattığı ‘Hatıra Ormanı’na bugün 500 fidan diktik. Önümüzdeki kısa bir süre içerinde 500 fidan daha dikerek bu kampanyaya destek vermeyi planlamaktayız. Bu şekilde bin fidan dikmiş olacağız. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımın kuruluş yıl dönümlerini kutluyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Karacasu’da ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliğiyle orman yangınlarına dikkat çekildi Aydın’ın Karacasu ilçesinde, orman yangınlarının önlenmesi ve çevrenin korunması adına Karacasu Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında bir araya gelerek Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpleri topladı. Türkiye’de son yıllarda artan orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Karacasu’daki Atatürk İlkokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilere, ormanların korunması ve yangınların önlenmesi konularında bilgilendirme yapıldı. ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, çevrelerine duyarlılık kazanarak ormanların korunmasına katkıda bulundu. Karacasu Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "Ülkemizde orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla İlçemiz Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpler toplandı" ifadelerine yer verildi.