POLİTİKA - 20 Nisan 2015 Pazartesi 17:42

CHP Adaylarına Coşkulu Karşılama

A
A
A
CHP Adaylarına Coşkulu Karşılama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Iğdır Milletvekili adayı Adil Aşırım ve Seyfettin Ertantaş, kentte coşkuyla karşılandı. Hava yoluyla Kars’a gelen ve burada İl Başkanı İlhan Zor ve partililerce karşılanan milletvekili adayları Adil Aşırım ve Seyfettin Ertantaş, büyük bir konvoy eşliğinde Iğdır’ın Tuzluca ilçesine geldi. Tuzluca ilçesi Cumhuriyet meydanında vatandaşlarca karşılanan Aşırım ve Ertantaş, burada kalabalığa hitap etti. Sonra buradan konvoy eşliğinde Iğdır kent merkezindeki Zübeyde Hanım Bulvarı’na gelen adaylar, partililerin sevgi gösterisiyle karşılandı. Burada bir konuşma yapan Aşırım, Iğdır’da kendisinin milletvekili olduğu o dönemden bugüne hiçbir değişiklik olmadığını kaydetti. Aşırım, o günden bugüne sadece değişen tek şeyin varsa yoksa bölünmeyi yönetenlerin geliştiğini savundu. Kendilerinin bölünmeyi yönetenlerin tersine birleştirici olacaklarını anlatan Aşırım, şöyle konuştu: “Iğdır’ın her ilçesi ve beldesinden gelen sevgili hemşehrilerim, bizim bıraktığımız yerden hiçbir şey yapılmamış. Ben 1995’de Başbakanlık Müşaviri’yken, o dönem abim de belediye başkanıydı. Vali, rahmetlik abim ve ben havaalanı projesini başlattık. 1996 yılında plan bütçeden bunun geçmesini sağladım. Ama ne yazık ki bugün bölünme üzerinde siyaset yapan bu arkadaşlar, bunu plan bütçeden çıkardı. Bizi ‘oyları bölüyor’ diye suçlayan bu arkadaşlar, bakın bugüne kadar bu kente bir hizmet getirebildiler mi? Söylenecek cevap belli, hayır. 1999 yılından bu yana 16 sene geçti, ben 16 yıl bunlara müsaade ettim.”
“BÖLÜNMEYİ YÖNETENLERE KANMAYIN”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin toplumun her kesimine hitap eden seçim programını aktaracağını belirten Aşrım, şöyle konuştu: “Her zaman alışkanlık haline gelen ‘oyları bölme’ söylemi ve bana yönelik getirilen eleştirilere bir cevap verme mecburiyetindeyim. Bu projeleri dolaşacağım her mahalle ve köyde aktaracağım. Ama şurada özellikle şunu vurgulamak istiyorum; bölünmeyi yönetenlere kanmayın, biz birleştireceğiz. Bölünmeden geçinenler sürekli seçiliyor, belediye başkanı oluyorlar, milletvekili oluyorlar, peki gençlerin geleceğine karşı bir şey yapabiliyorlar mı? Yok. Gençlik yok oluyor, hayatı ıskalıyor. Genç hayatı ıskaladığında; çocukları da ıskalar, çocukları hayatı ıskaladığında aile hayatı da ıskalar, toplum hayatı ıskalar ve toplumumuz yok olmayla yüz yüze gelir." Toplumun kültürünün de yok edildiğini anlatan Aşrım, şunları söyledi:
"Biz 1994’te burada uluslararası boyutta nevruz şenlikleri başlattık. 1996 yılında Başbakanı getirttim ve 40 bin insanın katıldığı bu meydanda nevruzu kutladık. Nevruz denilince sadece Diyarbakır’ı çekmiyordu televizyonlar, Iğdır’ı da çekiyordu. Nevruzu, güzel bir kültürü yok ettiler. Nevruz sadece ateş yakmak, slogan atmak değil, Ortadoğu ve Türk dünyasının bir kültürüdür. Bu kardeşiniz ant ediyor, seneye nevruzu burada yüz bin kişi ile adına yakışacak şekilde kutlayacağız.”
Yapılan konuşmanın ardından Aşırım ve berberindeki partiler; Karakoyunlu ve Aralık ilçelerindeki toplantılara katılmak için kent merkezinden ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir