YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 14:25

IОDIR`DA SAОLIK ÇALIŞANLARININ TEPKİSİ

A
A
A
IОDIR`DA SAОLIK ÇALIŞANLARININ TEPKİSİ

Iğdır`daki sağlık çalışanları, yaptıkları basın açıklaması ile Gaziantep`te Dr. Ersin Aslan`ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin kınadılar.
İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan İl Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya, İl Halk Sağlığı Müdürü Timur Yusufoğlu ve sağlık personelleri yaşanan doktora karşı şiddet olaylarını kınadılar. Basın açıklaması yapan Yeşilboya, Gaziantep`te iki gün önce hasta yakını tarafından hunharca bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan`ın anısına burada toplanmış olduğun belirtti. Yeşilboya, ``Meslektaşımıza Allah`tan rahmet diliyor, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu vesile ile sağlık çalışanları olarak bu olayı şiddetle kınıyoruz. Fedakarlıkla çalışan Sağlık Bakanlığı, Bakanlığı personeli, doktorlarımız bazı vatandaşların şiddetine maruz kalıyor. Bunun maalesef en açı şekli bu son yaşanan hadisedir. Hekimlik başlı başına zor bir görevdir. Hele cerrah olmak daha çok bir görevdir. Her hasta yakınını memnun etmek zordur, her ameliyat edilen hastanın kurtarılması imkansızdır. Bu dünyada ölüm varsa ölen de olacaktır. Bu manada halkımızı daha duyarlı olmaya, sağlık çalışanlarının bu ciddi fedakarlıklarını görmeye, bu şiddet olaylarının azaltmaya davet ediyoruz `` dedi.
İl Halk Sağlığı Müdürü Timur Yusufoğlu da yaptığı açıklamada, bu mesleğin derin özveri gerektiğini hatırlamak istediklerini, bunun için de halkın şiddetten ziyade sağlık çalışanlarına destek vermesi gerektiğini belirterek, ``Bu vesile ile değerli hekim arkadaşımıza, sağlık şehidimize Allah`tan rahmet diliyoruz `` şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalarının ardından sağlık çalışanları Gaziantep`de öldürülen doktor arkadaşlarının ansına bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir