ASAYİŞ - 24 Mart 2016 Perşembe 17:04

8 Gündür Kayıp Gençten Haber Alınamıyor

A
A
A
8 Gündür Kayıp Gençten Haber Alınamıyor

Iğdır’da geçtiğimiz hafta hastaneye pansuman olmak için giden gençten 8 gündür haber alınamıyor.
Iğdır Devlet Hastanesi’nde geçirdiği ameliyatın ardından ‘pansuman yaptırmak için hastaneye gidiyorum’ diyerek evden çıkan Yakup Birlik (27) isimli gençten 8 gündür haber alınamıyor. Karaağaç Mahallesi’nde yaşayan gözü yaşlı anne Dilber Birlik ve baba Mehmet Birlik, oğullarının hayatında endişeleniyorlar. Sekiz gündür oğullarından haber alamayan yaşlı anne-babanın savcılığa bildirmesi üzerine arama çalışmaları başlatıldı.
Yakup Birlik’in eniştesi Celil Birlik, Yakup ayın 17’sinde pansuman yaptırmak için hastaneye gideceğini söyleyerek çıktığını ve bir daha da dönmediğini belirtti. Kayınbiraderinden hiçbir haber alamadıklarını ve ailece perişan olduklarını anlatan Birlik, “Bizim isteğimiz bir an önce evine dönmesidir. Gören olursa bize haber versin. Jandarmaya, polise ve savcılığa başvurduk. Eviyle bir sorunu yoktu, hiç kimseyle bir sorunu yoktu. Hastaneye sordum gitmemiş, otogardaki tüm firmalara sordum gitmemiş, havayolu firmalarına da sordum gitmemiş. Iğdır’da bir şey olduğundan şüpheleniyoruz. Başına bir iş gelmesinden, birinin bir şey yapmasından korkuyoruz” dedi.
Anne Dilber Birlik ise oğlunun sabah evden çıktığını belirterek, “Oğlum ‘pansuman olup geleceğim’ dedi. Ama gelmedi. Çok korkuyorum, kaç gündür gözüme uyku girmedi. Yakup nerde, ne oldu bilmiyorum” şeklinde konuştu.
Baba Mehmet Birlik de, sabah saat 08.00 sularında oğlunun hastaneye gideceğini söyleyerek gittiğini ve bir daha dönmediğini söyledi. Baba Birlik, “Tam sekiz gün oldu, az zaman değil. Çok endişeliyiz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da yaşanan balık ölümlerinin nedeni araştırılıyor Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri, Özalp ve Saray ilçesinde bulunan göletlerdeki balık ölümlerine ilişkin çalışma başlattı. Özalp ilçesinde bulunan Yumruklu ve Saray ilçesindeki Beyarslan (Çeçen) göletlerinde balık ölümlerinin olduğu ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri tarafından bölgeye gidilerek yerinde incelemeler yapıldı. Yapılan ilk incelemelerde göletlerin çevresinde ölmüş sazan balıklarının iskeletlerinin olduğu görüldü. Yumruklu ve Beyarslan (Çeçen) göletlerinde yerinde yapılan analizlerde (PH, çözünmüş oksijen, sıcaklık, iletkenlik, tuzluluk) herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Ayrıca göletlerde su numunesi alınarak incelenmek üzere Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsüne gönderildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada; yerinde ölçülen parametre (PH, Ç.O., sıcaklık, tuzluluk, E.İ.) değerleri sazangiller için uygun olduğu, kışın göletlerin yüzeyinin buzla kaplı olmasından dolayı havayla temasının kesildiği ve göletlere kış aylarında su girişi olmadığından dolayı göletlerin içerisinde su sirkülasyonu meydana gelmediği, bu nedenle sazan balıklarının çözünmüş oksijen yetersizliğinden ölmüş olabileceği, ancak kesin ölüm nedeninin enstitüde yapılacak diğer su analiz sonuçlarından sonra belli olacağı belirtildi. Ayrıca ekipler, laboratuvar sonuçları belli oluncaya kadar göletteki balıkların tüketilmemesi ve hayvanlara gölet suyunun içirilmemesi uyarısında da bulundu.
Aydın İncirliova’da tarım makineleri operatörleri belgelerine kavuştu Belgesem İş ve Tarım Makineleri Operatör Yetiştirme Kursu ile İncirliova Ziraat Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen tarım makineleri operatörlük kursunu başarıyla tamamlayan adaylar operatörlük belgelerine kavuştu. Aydın’da Belgesem İş ve Tarım Makineleri Operatör Yetiştirme Kursu, belediyeler ve ziraat odaları ile birlikte hayata geçirdiği protokollerle verdiği eğitimlerin sonunda tarım sektöründeki kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Bu çerçevede İncirliova Ziraat Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen tarım makineleri operatörlük kursunu başarıyla tamamlayan adaylar da belgelerini almaya hak kazandı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen eğitimlerin ardından belge almaya hak kazanan adaylara belgeleri, İncirliova Ziraat Odası adına Emrah Sayın ve Belgesem’in kurucularından ve eğitmenlerinden olan Yüksek Öğretmen Okan Sezgin tarafından teslim edildi. Konu ile ilgili Belgesem İş ve Tarım Makineleri Operatör Yetiştirme Kursu’ndan yapılan açıklamada “İncirliova Ziraat Odası ile gerçekleştirmiş olduğumuz Tarım makineleri operatörlük protokolüne istinaden, eğitimi tamamlanıp belge almaya hak kazanan adaylarımızın belgeleri, İncirliova Ziraat Odası adına Emrah Sayın tarafından teslim edildi. Sektöre dair destekleri sebebiyle kendilerine teşekkürlerimizi iletiyor, adaylarımıza iş hayatlarında başarılar diliyoruz” ifadeleri yer aldı.