GENEL - 01 Mart 2018 Perşembe 12:53

“Hafıza Geliştirme Teknikleri” konferansı

A
A
A
“Hafıza Geliştirme Teknikleri” konferansı

Iğdır Üniversitesi Genç Mütefekkir Topluluğu ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Iğdır İl Müdürlüğü tarafından organize edilen “Hafıza geliştirme teknikleri” konulu konferans programı düzenlendi.

Iğdır Üniversitesi Genç Mütefekkir Topluluğu ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Iğdır İl Müdürlüğü tarafından organize edilen “Hafıza geliştirme teknikleri” konulu konferans programı düzenlendi.


Programa, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Rıza Akgün, Hafıza Geliştirme Teknikleri Uzmanı Sinan Yılmaz, Prof. Dr. Şadi Eren ve öğretim elemanları katıldı.


Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta konuşan Genç Mütefekkir Topluluğu Başkanı Abdullah Gödelek, “Üniversitemizde toplamda 30 tane topluluk var. Bu toplulukların her birinin bir amacı ve gayesi vardır. Bizim amacımız dini ve eğitim konferansları düzenlemektir. Müzik, şiir ve tiyatro gibi etkinlikler düzenlemek bizim çalışma alanımıza girmiyor. Biz başka toplulukların alanına müdahale edemediğimiz gibi başka toplulukların da bizim alanımıza müdahale etmesi doğru değildir. Topluluğumuza Uludağ Üniversitesi yeniden doğuş topluluğu tarafından 18 koli kitap geldi. İnşallah bu kitapların dağıtımını da önümüzdeki günlerde köy okullarına yapacağız” dedi.


Hafıza Geliştirme Teknikleri Uzmanı Sinan Yılmaz ise, bir insanın iyi bir hafızaya sahip olması için beynindeki sağ lob ile sol lobu dengeli bir şekilde kullanması gerektiğini ifade etti. Yılmaz “Eğer beyninizin sağ ve sol lobunu dengeli kullanamazsanız iyi bir ezber yapamazsanız. Hafıza geliştirme teknikleri ile hem Arapça öğrenilebilir hem de hafız olabilirsiniz. Bir müslüman’ın en büyük gayesi Kur’an-ı Kerim’i anlamak ve manası üzerinde tefekkür edebilmektir” şeklinde konuştu.


Konferans, yapılan kitap çekilişi ve plaket takdiminin ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.