GENEL - 06 Eylül 2018 Perşembe 11:53

Iğdır’da STK’lar uyuşturucu için toplandı

A
A
A
Iğdır’da STK’lar uyuşturucu için toplandı

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Merkezinin sekretaryasını yaptığı ve Iğdır’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları 13.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Merkezinin sekretaryasını yaptığı ve Iğdır’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları 13. Bölge Eczacılar Odası Iğdır Şubesi binasında bir araya geldi.


70 Dernek, Sendika, Vakıf ve Oda temsilcilerinin katıldığı toplantıya, Iğdır İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Sinirli, Narkotik, Asayiş ve Trafik Şube Müdürleri katıldı.


Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, uyuşturucu ile mücadelenin çocuklardan çok velilerin bilinçlendirilmesi gerektiğine değindi. Konuyla ilgili söz alan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri Emniyet müdürlüğü ile ortaklaşa ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de bulunacağı ortaklaşa bilinçlendirme toplantılarının yapılmasının etkili olacağını belirti.


13. Eczacılar Odası Iğdır Şube Başkanı Nazım Karadağ’ın açılış konuşmasından sonra toplantının amacı ve kısaca konusu hakkında bilgi veren ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Önümüzdeki günlerde okulların açılmasından dolayı okul kantinleri, servisler ve okul çevrelerinde yuvalanan sivil genç gruplar bulunmaktadır. Ayrıca şehrimizde neredeyse her köşe başına açılmış ve kullanma yaşının 13 yaşına kadar düşen nargile kafeler bulunmaktadır. Biz STK’lar olarak bu konular hakkında nasıl engelleyici çalışmalar yapabiliriz diye toplandık” dedi.


Iğdır İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Sinirli ise, “Emniyet Müdürlüğü olarak her yıl olduğu gibi bu yılda rutin eylem planlarımızı yaptık. Tüm şube müdürlüklerimiz ve birimlerimizle bahs edilen konuların üzerine gidilmektedir. Tek sıkıntı halkımızın duyarsız oluşu ve güvenlik güçlerine yardımcı olmamasıdır. Bu olayları yapan veya yaptıran kişileri gören veya tanıyanlar varsa çeşitli ihbar hatlarımıza bilgi vermelerini istiyoruz. Duyurmamıza rağmen gelen ihbarların sayısı çok düşük onun için vatandaşlarımız bu konuda bizlerin gözü ve kulağı olmalıdır. Biz Emniyet Müdürlüğü olarak STK’lara her zaman kapımız açıktır varsa projeleriniz desteklemeye veya ortak çalışmaya her zaman hazırız” şeklinde konuştu.


Toplantı, yeni eylem faaliyeti planı yapılarak bu konularla ilgili Kamu Kuruluşlarıyla görüşülmesi ve düşünülen faaliyetlerde tüm STK’ların ortak hareket etmeleri kararlaştırıldıktan sonra sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Engelliler Haftası’nda duygusal konser Türkiye’de ilk defa Bursa’da gönüllü şef Dr. Aysel Gürel tarafından kurulan, otizmli çocukların annelerinden oluşan "Otizm Anneler Korosu" Tayyare Kültür Merkezi’nde verdikleri konserle gönülleri fethetti. Bursa’da 3 yıl önce kurulan, Bursa ve Balıkesir’de konserler veren koro 33 anneden oluşuyor. Engelliler Haftası’nın Anneler Günü ile çakışması da konsere ayrı bir özellik kazandırdı. Koro Şefi Dr. Aysel Gürel, "Haftada bir gün yaptığımız çalışma ile bu konsere hazırlandık. Türkiye’de otizmli çocuklardan oluşan bir koro var. Ama annelerinden oluşan bir koro yok. Çocuklar kadar en az annelerin de rehabilitasyona ihtiyacı var. Ben içlerine girdiğim zamandan beri ne büyük zorluklar yaşadıklarına tanık oldum. Müziğin terapi edici özelliği ile o yaptığımız bir günlük çalışmanın moral olarak kendilerini bir hafta idare ettiğini söylüyorlar. Amacım hem onların rehabilitasyonu, müzikle mutlu olmaları, hem de topluma seslerini duyurabilmeleri, farkındalık oluşturabilmeleridir. Otizmli gençlerin topluma kazandırılmaları gerekiyor. Toplumun bu gençleri kabullenmesi çok önemli. Konserlerimizle bu farkındalığı oluşturmaya çalışıyoruz. Konsere gösterilen yoğun ilgiden çok mutlu olduk" dedi. Yeşilçam şarkılarının seslendirildiği konserde Meryem Kahraman, Hülya Çiçekseven, Gülhayat Öcal, Yasemin İşsever, Berfin Özdal, Canan Cihan Kılıç, Yeliz Çınar, Birgül Arı, Hilal Aydın, Kıymet Abdioğlu, Kadriye Tan, birer solo şarkı söyledi. Otizmli bir gencin babası Çetin Tokalı ise seslendirdiği şarkı ile duygulara dokunurken otizmli Ömer Aktaş da hareketli şarkısıyla salonu coşturdu. Başarılı konser sonrası otizmli evlatları olan ailelerin tek üzüntüsü davet ettikleri kamu kuruluşları ve belediyelerin duyarsızlığı oldu. Temsilci olarak sadece Yıldırım Belediye Başkanı adına vekaleten katılan meclis üyesi Mehmet Bayram’a bu duyarlılık için teşekkür edildi.