ÇEVRE - 21 Ekim 2020 Çarşamba 09:25

Ateşli silahla vurulan Delice Doğan tedavi altına alındı

A
A
A
Ateşli silahla vurulan Delice Doğan tedavi altına alındı

Iğdır’da bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan Delice Doğan tedavi altına alındı.

Iğdır’da bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan Delice Doğan tedavi altına alındı.


Iğdır’da bitkin halde bulduğu Delice Doğan’ı özel bir veterinere götüren Nebile Türkay isimli vatandaş burada çekilen röntgen filminde Delice Doğanın saçma ile kanadından yaralandığını öğrendi. Bir süre evinde Delice Doğan’ı misafir eden Türkay, daha sonra Delice Doğanı ( Falco subbuteo ) Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.


Ekipler, tedavisi ve bakımı tamamlanması için Delice Doğan’ı Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine gönderdi.


Burada tedavisi tamamlanacak olan Delice Doğan (Falco subbuteo ) tekrar doğal ortamına bırakılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da sokak köpeği dehşeti: 11 yaşındaki çocuk parçalamaktan son anda kurtuldu Van’ın Muradiye ilçesinde okul çıkışı 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki çocuk, çevredeki bir servis şoförünün müdahalesiyle ölümden döndü. Edinilen bilgiye göre olay, bugün saat 16.30 sıralarında Muradiye ilçesi Gönderme Mahallesi’nde meydana geldi. Okuldan çıktıktan sonra evine gitmek üzere yola koyulan 11 yaşındaki Y.A. isimli çocuğa bir anda çevresini saran 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeklerin arasında kalarak dehşeti yaşayan küçük çocuk, vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı ısırık darbeleriyle ağır yaralandı. Saldırı esnasında tesadüfen bölgeden geçmekte olan bir okul servisi şoförü, durumu fark ederek hemen müdahale etti. Şoförün çabalarıyla köpeklerin elinden kurtarılan çocuk olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Vücudunda derin yaralar ve diş izleri bulunan çocuğun sağlık durumunun takip edildiği öğrenildi. Hastanede çocuklarının iyileşmesini bekleyen aile ve yakınları ise bölgedeki başıboş köpek sorununa dikkat çekerek yetkililerden taleplerini dile getirdi. Daha önce benzer bir olayda hayatını kaybeden Hamza’yı hatırlatan aile fertleri, "Kendi çocuklarımızın da ölmesi mi gerekiyor? Bu soruna artık kalıcı bir çözüm bulunmalı" diyerek tepkilerini dile getirdi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.