- 04 Nisan 2022 Pazartesi 12:08

Iğdır’da ramazan pidesi mesaisi başladı

A
A
A
Iğdır’da ramazan pidesi mesaisi başladı

Rahmet ayı Ramazan ayına girilmesi ile birlikte Iğdır’da fırıncıların pide mesaisi de hız kazandı.

Rahmet ayı Ramazan ayına girilmesi ile birlikte Iğdır’da fırıncıların pide mesaisi de hız kazandı.


Ramazan ayının başlaması ile birlikte Iğdır’daki fırınların da pide mesaisi de başlamış oldu. Günlük hayata göre yoğunluklarından daha fazla mesai yapan ve iftar sofralarının vazgeçilmezi Ramazan pidesini tüketicilerle buluşturan fırıncı esnafı tatlı yorgunluktan memnun. Iğdır’da iftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar da fırınlara giderek sıcak pide sırasına giriyor. Kimi vatandaşlar ise yumurtalı, susamlı pide siparişi vererek siparişlerinin hazır olmasına kadar sıra bekliyor. Vatandaşların siparişlerini yetiştiremeye çalışan fırıncılar ise saat 19.00’a kadar sıcak pide çıkarmaya devam ediyor. İftar sonrası fırıncılar sahur için fazla mesai yaparak sahurda da pide çıkarmaya başlıyor.



‘Sahura kadar çalışıyoruz’


Fırın işletmecisi olan Sedat Ekelik, her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da yoğun bir mesai yaptıklarını belirterek, “Bizim Ramazan pidesi mesaimiz yoğunluktan dolayı gündüz saat 13.00 gibi başlıyor. Akşam saat 19.00’a kadar sıcak pidelerimiz çıkıyor. Biz sahur için de gece saat 03.00’e kadar çalışarak sıcak pide çıkarıyoruz. Vatandaşların en çok yumurtalı ve sade pideye ilgisi var. Ramazan ayında somun ekmek satışımız düşüyor pide daha çok satılıyor. Ramazan ayında fazla yoğunluk olunca fazla eleman çalıştırıyoruz. Daha çok eleman çalışınca daha seri pide çıkarak satışını yapıyoruz. Bu şekilde de fazla kuyruk da oluşmuyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Akra Gran Fondo Powered by AG Tohum Bisiklet Yarışı yapıldı Bu yıl 6.’sı düzenlenen Akra Gran Fondo Powered by AG Tohum Bisiklet Yarışı sona erdi. Yarış sonrası düzenlenen törenle dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Antalya’nın Kemer ilçesindeki Mustafa Ertuğrul Aker Parkı önünden Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu ve diğer protokol üyelerinin damalı bayrağı sallamasıyla başlayan yarışlarda sporcular, 98 kilometrelik ve 49 kilometrelik parkurlarda pedal çevirdi. “Mavi ve Yeşilin bir parçası ol” sloganıyla tabiat parkları ve doğasıyla dünyanın en popüler tatil noktalarından biri olan Kemer’de yapılan yarışta sporcular, birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Yarışların tamamlanmasının ardından Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’nda ödül töreni düzenlendi. Kemer tanıtımı için önemli bir etkinlik Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, bu yıl 6.’sı düzenlenen yarışların çok güzel bir havada organize edildiğini söyledi. Yarışmaya yerli ve yabancı 583 sporcunun katıldığını ifade eden Başkan Topaloğlu, “Güzel bir yarış oldu. Kemer tanıtımı için önemli bir etkinlik. Yarışlar için Kemer’e gelen sporcular kendi memleketlerine ve ülkelerine gidince Türkiye’nin ve Kemer’in doğal güzelliklerini anlatacaklar. Bu tarz organizasyonlarımız artarak devam edecek” dedi. Organizasyon, sporcuların da yer aldığı hatıra fotoğrafı ile sona erdi.