ASAYİŞ - 20 Eylül 2022 Salı 09:52

Iğdır’da hayvan hırsızlığı yapanlar yakalandı

A
A
A
Iğdır’da hayvan hırsızlığı yapanlar yakalandı

Iğdır’da küçükbaş hayvan hırsızlığı yapanlar JASAT timleri ile Jandarma ekipleri tarafından yakalandı, hayvanlar da sahiplerine teslim edildi.

Iğdır’da küçükbaş hayvan hırsızlığı yapanlar JASAT timleri ile Jandarma ekipleri tarafından yakalandı, hayvanlar da sahiplerine teslim edildi.


Iğdır Merkeze bağlı köylerde meydana gelen hayvan hırsızlığı olaylarının artması ile birlikte Iğdır Jandarma Komutanlığı JASAT timleri tarafından çalışma başlatıldı. Iğdır’ın Yaycı köyünde çalınan 118 küçükbaş hayvanın, Yaycı köyü arazisinde olduğu tespit edildi. Yapılan operasyonda hayvanları çaldığı tespit edilen iki kişi yakalandı. Çalınan hayvanlar ise sahibine teslim edildi. Çalınan hayvanları bulunan hayvan sahibi büyük mutluluk yaşarken Jandarma ekiplerine teşekkür ederek, “Çok yardımcı oldular, geceden beri arıyorlar. Bunlar benim geçim kaynağımdı bunları kazanana kadar çok zorluk çektim. Ben ve ailem çok mutlu olduk” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.