POLİTİKA - 09 Ekim 2022 Pazar 21:26

Ahmet Arslan, Iğdır Azerbaycan Evi Derneğini ziyaret etti

A
A
A
Ahmet Arslan, Iğdır Azerbaycan Evi Derneğini ziyaret etti

65.

65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Iğdır Azerbaycan Evi Derneğini ziyaret etti.



65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Iğdır İl Başkanı Ali Kemal Ayaz, Merkez İlçe Başkanı Güven Demirel, Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güneş ve beraberindeki heyet, Iğdır Azerbaycan Evini ziyaret etti. Iğdır Azerbaycan Kültür Evi’nde gerçekleşen ziyarette, Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal ve dernek üyeleri ile sohbet etti. 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars, Iğdır, Nahçıvan Demiryolu projesinin güncelliğini koruduğunu, açılacak olan Zengozor koridoru ile bölgenin durumunun değişeceğini vurguladı. Arslan, Türkiye ile Azerbaycan’ın bütünleştiğini her alanda işbirliğinin artarak devam ettiğini, dünya kamuoyunda da bu kardeşliğin pekiştiğini vurgulayarak şunları söyledi:



”Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve İlham Aliyev çok iyi anlaşıyorlar. Her alanda birbirlerine destek oluyorlar. Bunu gösteriyorlar. Devam ettiriyorlar bunun mutluluğunu memnuniyetimizi her alanda gösteriyoruz. Bu kardeşlik en üst seviyelerdedir. Kardeşliğimizi pekiştirecek çok şey yaptık. Uluslararası platformlar da hangi ülke yoksa onu temsil eder duruma geldik. Kardeşliğimizin göstergesi olarak Karabağ da Şuşa da işgal son buldu. Azerbaycanlı kardeşlerimiz öz yurtlarına döndüler. Bizim sizin derneğinizden beklentimiz bu olanları Karabağ’da yaşananları yeni yetişen gençlere anlatmanızdır. Bunu gençlere anlatırsanız görev ifa edilmiş olur. Bu bölgede kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara karşı birlik olmalıyız” dedi.



Derneğin kuruluş amacı ve dernek çalışmaları hakkında bilgi veren ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal’da, “Azerbaycan’ın Ermenistan ile süren 44 günlük savaşta Sayın Cumhurbaşkanımızın Azerbaycan’a verdikleri destek bizi memnun etmiştir. Azerbaycan Türkleri olarak bu desteği unutmayacağız. Bugün Türkiye’nin desteği ile kahraman Azerbaycan ordusu Karabağ’ı Ermenilerden temizlemiştir. Bundan dolayı da Türk devletine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep tayip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz” dedi.


Yapılan görüşme sonunda Serdar Ünsal yazdığı Ermeni mezalimini anlatan ‘Yüreğim İrevan’da kaldı’ ve ‘Soykırım’ kitaplarını Arslan’a hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.