YEREL HABERLER - 13 Şubat 2014 Perşembe 13:56

‘madalyalı Kahraman Şehir Yarışması’nda Birinci Olan Öğrenci Ödüllendirildi

A
A
A
‘madalyalı Kahraman Şehir Yarışması’nda Birinci Olan Öğrenci Ödüllendirildi

Kahramanmaraş’ta 5.’si gerçekleştirilen ‘Madalyalı Kahraman Şehir Yarışması’nda resim dalında birinci olan 8. sınıf öğrencisi Tuba Padir ödüllendirildi.
Iğdır İl Milli Eğitim Müdür Cevdet Aydın, Kahramanmaraş Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi işbirliği ile ülke genelindeki tüm ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen ve bu yıl 5. gerçekleştirilen “Madalyalı Kahraman Şehir Yarışması”nda resim dalında Türkiye birincisi olan Iğdır İMKB Ortaokulu öğrencisi Tuba Padir ödüllendirdi. Öğrenci Padir’i, İMKB Ortaokulu Müdürü Naci Aydın, resim öğretmenini ve babasını makamında kabul eden İl Milli Eğitim Müdür Cevdet Aydın, söz konusu yarışmaya Iğdır’dan katılarak Türkiye birinciliği ile dönen öğrencinin bu başarısının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Bunun Iğdır için çok güzel olduğunu ifade eden Aydın, bundan sonra bu tür dereceleri beklediğini kaydetti. Sanatta başarılı olan öğrencinin eğitimde de başarılı olduğunu bildiğini dile getiren Aydın, kendisini bu anlamda kutladığını söyledi.
Okul olarak eğitimin yanı sıra sanatsal ve kültürel etkinliklere önem verdiklerini ifade eden İMKB Ortaokulu Müdürü Naci Aydın ise, “Öğrencimiz Tuba Padir, geçtiğimiz yıl ‘Polis Haftası’ kapsamında düzenlen ve bu yıl da ‘Öğretmenler Günü’ münasebetiyle düzenlen resim yarışmalarında da il birincisi olmuştur. Son olarak Maraş’ta yapılan bu yarışmada bin 100 resim arasında birinci olması bizleri çok mutlu etmiştir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardında İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, Tuba Padir’e, tablet hediye ederken, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahir Kaman ile şube müdürleri Halis Erdoğan ve Mehmet Gül de birer kitap hediye ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Selçuk Üniversitesindeki Gazze nöbeti sürüyor Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin tüm dünyanın gözü önünde Filistin’de katliam yapmaktan çekinmeyen İsrail’e tepki göstermek için başlattığı “Özgürlük için Kampüsteyiz” nöbeti sürüyor. Öğrencilere destek veren Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “Zalimin yanında olmadığımızı, mazlumun tarafında yer aldığımızı dünyaya haykırmak için direnişimize devam edeceğiz” dedi. Selçuk Üniversitesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kudüs Çalışma Grubu tarafından İsrail’in Gazze’deki işgalini protesto etmek amacıyla düzenlenen “Özgürlük için Kampüsteyiz” nöbetine akademik ve idari personel de destek verdi. Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Adem Ceylan, “İsrail’in katliamına karşı özellikle üniversite gençlerinin ortaya koymuş olduğu onurlu tutum destek olunmayı hak ediyor. Amerika’da başlayan ve ABD’nin ikiyüzlülüğünü ortaya koyan üniversite eylemlerinin bir kimliğe dönüşmesini ümit ediyoruz. Hakikate şahitlik etmek üzere programa ev sahipliği yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’a, programa öncülük eden Kudüs Çalışma Grubu’na ve Selçuk Üniversitesi öğrencilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. İsrail’in ortaya koymuş olduğu katliamların soykırım boyutuna ulaştığına dikkat çeken Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ise, “Geçmiş dönemde Hitler’in soykırımına sessiz kalan devletler, bugün İsrail’e karşı da herhangi bir tepki ortaya koymuyor. Bizler akademisyenlerimizle, öğrencilerimizle birlikte özgürlüğün gerçekleştiği ana kadar nöbetimize devam edeceğiz. Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu tepkinin yanındayız. İslam dünyasının da aynı tepkiyle devam etmesini, dünyadaki bütün Müslümanların bir araya gelerek Filistin davasını sahiplenmesini ümit ediyoruz. Selçuk Üniversitesi olarak bu soykırımı bütün dünyaya aktarmaya, soykırıma karşı bir arada olmaya, zalimin yanında olmadığımızı, mazlumun tarafında olduğumuzu dünyaya haykırmak için direnişimize devam edeceğiz” diye konuştu. İsrail’in, hedef gözetmeksizin katliamlarına devam ettiğini belirten Muhami Cemiyeti Hukuk Platformu Başkanı Av. Ahmet Han Horasan da, “7 Ekim’den bu yana on binlerce insan ve aile yok oldu. Uluslararası toplumun ve batının tüm hukuk, insan hakları ve birey özgürlüğüne ilişkin tezleri çöktü. Soykırımı, katil İsrail örgütünün meşru müdafaası olarak gören anlayış yok hükmünde. Üniversiteli gençliğin ve üniversite yönetiminin bu haykırışının yanındayız. Dünya üniversiteleri ile birlikte Selçuk Üniversitesinde ateşlenen bu meşale, işgal ordularını yok edecek ve bir gün bu dünya gül bahçesine dönecek” ifadelerini kullandı.