YEREL HABERLER - 14 Kasım 2014 Cuma 11:50

Iğdır’ın Düşman İşgalinden Kurtarılışının 94. Yıl Dönümü

A
A
A
Iğdır’ın Düşman İşgalinden Kurtarılışının 94. Yıl Dönümü

Iğdır’ın düşman işgalinden kurtarılışının 94. yıl dönümü yapılan törenle kutlandı.
Sabah saatlerinde Zübeyde Hanım Bulvarı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programı, daha sonra Mehmet Çavuş’un anıtında devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunduğu törende konuşan Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Av. Murat Yikit, Iğdır tarihi anlamda kadim bir coğrafya olmanın yanında sosyal, kültürel ve siyasal yapısı nedeniyle bu renkliliği bir arada barından ve bugüne kadar getiren bir il özelliği taşıdığını kaydetti. Yikit, “Burada dikkat etmemiz gereken o yüzyılda yaşanan olumlu ve olumsuz her türlü gerçeği göz önünde bulundurmaktır. Ancak bu şekilde gerçek tarihimizi gelecek nesillere aktarabiliriz” dedi.
Tören, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ve şiirlerin okunması ile son buldu.
Kutlama programına Iğdır Valisi Davut Haner, Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Ali Kalyoncu, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mülkü amirler ve öğrenciler katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.