ASAYİŞ - 25 Nisan 2024 Perşembe 12:22

Iğdır’da Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı

A
A
A
Iğdır’da Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı

Iğdır Merkeze bağlı Hakmehmet köyünde 1919 yılında Ermeniler tarafından katledilen şehitler anıldı.


Iğdır’ın Hakmehmet köyünde 105 yıl önce Ermeniler tarafından katledilip toplu mezara konulan 83 şehidin torunları, yaklaşık bir asır önce yaşanan katliamın acısını halen yüreklerinde taşıyor. Türkiye´nin Ermenistan sınırındaki Iğdır´da, 1919 yılında Ermeni çetelerinin katliamına maruz kalan Hakmehmet köyü sakinlerinin torunları, onlarca yıl önce yaşanan soykırımı unutamıyor. En son 1999 yılındaki kazı çalışmalarında, Ermeni çetelerince katledilerek toplu mezarlara doldurulan 83 kişinin cesetlerine ulaşıldığı Hakmehmet köyünde yaşayanlar, aile büyüklerinin o gün uğradıkları katliamın acısıyla hayatlarını sürdürüyor.


Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği tarafından Hakmehmet köyüne yapılan ziyarette şehitler haftası nedeniyle Hakmehmet köyü şehitleri için Fatihalar okunarak şehitler anıldı. Köyde bulunan ve 1999 yılında yapılan kazı sonucunda ortaya çıkarılan toplu mezardan 51 (köylülülerin ifadesine göre 83 ) kişinin cesedi çıkarılarak yapılan anıt mezarı ziyaret eden vatandaşlar burada Fatiha okuyarak dua ettiler.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Nazilli MYO’da “Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi Nazilli Meslek Yüksek Okulu tarafından “Kariyer Günleri” etkinliği gerçekleştirildi. Nazilli Sümer Kampüsü Konferans Salonu’nda öğrenci ve akademik personelin yoğun katılımı ile dört farklı oturumda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşması, Nazilli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Özçağ tarafından yapıldı. Saat 13.00’te başlayan ikinci oturumda, bir devlet bankasının Nazilli Sanayi Şubesi Yönetmeni Mustafa Koç, bankacılık sektöründe kariyer imkanları konulu sunumunu gerçekleştirdi. Saat 14.30’daki üçüncü oturuma; Aydın Ticaret İl Müdürü Arif Aksu, Aydın Gümrük İl Müdürü Musa Han, İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Dalay, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat Kobaş, Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri Ümit Özgören ve Gümrük Şefi Hülya Arıcı katıldı. Dış ticaret alanında kariyer imkanları ve gümrük müşavirliği mesleği hakkında detaylı bilgilerin verildiği oturum dinleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Saat 16.00’da başlayan son oturumda ise, Aydın Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Engin Ünsal, serbest muhasebecilik ve mali müşavirlik meslekleri ve iş imkanları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen tüm sunumların ilgiyle izlendiği etkinlikteki her oturum, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Özçağ tarafından teşekkür belgelerinin takdimi ve Sümer Kampüs gezisi ile sonlandırıldı.
İstanbul Kadınlar Euroleague’in yeni formatı tanıtıldı Kadınlar Avrupa Ligi’nin (Euroleague) 2024-25 sezonunda geçerli olacak yeni formatı açıklandı. Yeni formata göre turnuva dörtlü final ile değil, altılı final ile sona erecek. Bir ve ikinci tur olmak üzere iki aşamaya ayrılacak olan normal sezona toplam 16 takım katılacak. Daha önce olduğu gibi lige katılacak kulüpler sezon öncesinde ülke ve kulüp sıralamasına göre belirlenecek. İlk turda 16 kulüp 4’er takımdan oluşan 4 gruba ayrılarak iç saha ve deplasmanda dönüşümlü olarak mücadele edecek. Her gruptan ilk 3’e giren takım ikinci tura çıkarken, her grubun 4.’sü Kadınlar Avrupa Kupası (Eurocup) Play-Off 1. Turu’na katılacak. Birinci turdaki tüm puanlar ikinci tura taşınacak ve yeni gruplar oluşacak. A ve B gruplarındaki takımlar birleşerek E Grubu’nu; C ve D gruplarındaki takımlar birleşerek F Grubu’nu oluşturacak. Yeni oluşturulan gruplarda her takım daha önce oynamadığı rakiplerle, kendi sahasında ve deplasmanda karşılaşacak. Her gruptaki ilk 4 takım, Çeyrek Final Play-In Serisi ve Yarı Final Play-In Serisi olmak üzere iki bölüme ayrılacak olan Play-In serisinde yoluna devam edecek. Grupları 5. ve 6. sırada bitiren takımlar ise elenecek. Bu turu ilk iki sırada bitiren takımlar yarı final play-in, üç ve dörtte bitirenler çeyrek final play-in maçları oynayacak. Play-in serisi turunda maçlar, iç saha ve deplasman formatında oynanacak olup sıralamada üstte yer alan takım rövanş maçını evinde oynayacak. Yarı final play-in turuna yükselerek Altılı Final’de yer almayı garantileyen ikinci tur takımlarından birinci sıradakilER, ikinci sıradaki takımlarla karşılaşacak. Kazananlar çeyrek finallerde BAY geçerek doğrudan yarı finallere yükselirken, kaybeden takımlar çeyrek finallerde karşılaşacak. Benzer şekilde, ikinci tur gruplarında 3. ve 4. sırada yer alan takımlar çapraz eşleşerek birbirleriyle oynayacak. Galip gelen takımlar çeyrek finale yükselirken kaybeden takımlar elenecek. Sezon ligin en iyi takımlarının bir sonraki Avrupa şampiyonunu belirlemek için tekli eleme formatında karşı karşıya geleceği Altılı Final ile sona erecek. Çeyrek finalde, yarı final play-in turunun mağlupları ile çeyrek final play-in turunun galipleri karşılaşacak ve kazananlar yarı finale yükselecek. Yarı final kazananları ise finalde karşılaşırken, kaybedenler 3.’lük maçı oynayacak.
İstanbul Orta Doğu’daki fintek fuarında TÖDEB ve Türk markaları öne çıktı Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde düzenlenen Seamless Middle East 2024 Fuarı’nda Türkiye, milli katılım ile temsil edildi. Fuar sona ererken fintek şirketlerinin bulunduğu Türkiye pavilyonu ise yoğun ilgiyle karşılandı. Bu yıl 24’üncü kez kapılarını açan Seamless Dubai, 750 firma ve 500 konuşmacıyı ağırlarken, 25 bin üzerinde ziyaretçinin akınına uğradı. Organizasyonda, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) iş birliğiyle açılan Türkiye Pavilyonu ziyaretçi akınına uğrarken, pavilyonda bulunan 8 Türk markası ilgi odağı oldu. Türkiye’nin ilk kez milli katılım ile temsil edildiği dev fuarda yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını belirten PayFix Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Serhat Akdağ, "Fuarda ülkemizi temsilen Payfix olarak yerimizi almanın haklı gurunu yaşadık. Binlerce sektör profesyoneli standımızı ziyaret etti ve iş bağlantıları kurma fırsatı yakaladık. Türk fintek sektörünün geldiği seviyeyi tüm dünyaya göstermiş olduk bu organizasyonda. 3 günlük süreçte bizleri yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen TÖDEB Başkanı Ufuk Bilgetekin ve TÖDEB Genel Sekreteri Sühendan Enisel’e teşekkürlerimi iletiyorum. Şirket olarak bu ve bunun gibi küresel organizasyonların ülkemize katacağı katma değerin de farkındayız. Ülkemizin güçlü fintek ekosistemini ve PayFix’in vizyonunu bu tür platformlarda anlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 25 binden fazla ziyaretçinin binin üzerinde firma ve start-up ile buluştuğu organizasyon B2B görüşmelere ve sektörün geleceğine yön verecek panellere sahne oldu.