YEREL HABERLER - 28 Ocak 2017 Cumartesi 12:50

Eğirdir’e sakin şehir sertifikası

A
A
A
Eğirdir’e sakin şehir  sertifikası

30 ülke ve 208 kentin içinde bulunduğu, uluslar arası belediyeler birliği olarak anılan Cittaslow ünvanına artık Eğirdir’de sahip oluyor. Cittaslow Türkiye Koordinasyon Komitesi toplantısında alınacak sertifikayla Isparta’nın İncisi, Türkiye’nin saklı bahçesi de resmen Cittaslow üyesi olacak. Tören, 3-5 Şubat 2017 tarihleri arasında Türkiye’nin bir diğer Cittaslow kenti olan Artvin’in Şavşat ilçesinde gerçekleşecek.
Eğirdir Başkanı Ömer Şengöl, 2014 yılında Belediye binasında Eğirdir’in ilçe mahallesi muhtarlarıyla yapılan ilk toplantıda Cittaslow’un ne olduğu anlatılarak kamuoyuna aktarıldığını söyledi. Türkiye’nin ilk Cittaslow şehri olan Seferihisar, yerinde gezilerek Cittaslow’un şehre kattığı imajın gözlemlendiğini ifade eden Başkan Şengöl : ’ Daha sonra üyelik süreci kapsamında gerçekleştirilmesi gereken 70 kriter yerine getirilmeye çalışıldı. Bu sayede Eğirdir’in yaşam kalitesini yükseltecek çeşitli adımlar atılmış oldu. 2016 yılının Haziran ayında Eğirdir’in uluslar arası Cittaslow ağına üyelik talebini değerlendirmek amacıyla kenti ziyaret eden Cittaslow Türkiye Bilim komitesi, kente hayran olduklarını belirterek, Cittaslow kriterlerinin tümünü taşıdığını belirttiler. Cittaslow İtalya’da ortaya çıkan bir belediyeler birliği unvanıdır. Bu unvana sahip şehirler, kendi kimliklerine sahip çıkan kentler olarak bilinir. Dolayısıyla şehrin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla yerine getirmesi gereken 70 kriterli bu unvanı alabilmek adına 2014 yılından beri özverili bir çalışma yürüten Eğirdir Belediyesi, bu kriterlerin çoğunu sağlayarak 2017 yılında Cittaslow ( Sakin Şehir) unvanına kavuşmuş oldu. Eğirdir’imize hayırlı uğurlu olsun"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.