ASAYİŞ - 01 Aralık 2017 Cuma 18:21

Isparta’da FETÖ’den 397 kişi tutuklandı

A
A
A
Isparta’da FETÖ’den 397 kişi tutuklandı

Isparta’da FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında toplam 397 kişinin tutuklandığı açıklandı.

Isparta’da FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında toplam 397 kişinin tutuklandığı açıklandı.


Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 2 bin 663 şüpheli hakkında, 2 bin 607 soruşturma dosyasının bulunduğu açıklandı. Isparta’da yürütülen soruşturmalar kapsamında, aralarında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ele başı Fethullah Gülen’in de bulunduğu, 161 kişi hakkında yakalama kararının verildiği belirtildi. Soruşturmalar kapsamında ayrıca, 310 kişi hakkında adli kontrol, 420 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildiğini bildirildi.



Isparta’da 567 kamu davası açıldı


15 Temmuz 2016’dan itibaren, FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturmalarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, "FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığımızca Isparta Ağır Ceza Mahkemelerine 567 adet kamu davası açılmış, açılan davalardan 73 adet dosyada, 73 şüphelinin mahkumiyetine, 7 şüphelinin ise beraatına karar verilmiştir. Isparta Ağır Ceza Mahkemelerinde 397’si tutuklu olmak üzere toplam 585 kişi hakkında 494 adet dosya halen devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Soma’da yaşayan Ordulular hayatını kaybeden madenciler anısına fidan dikti Manisa’nın Soma ilçesindeki Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticileri ve üyeleri, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden Ordulu madencilerin anısına dernek bahçelerine fidan dikti. 13 Mayıs 2014 yılında Soma’da meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının acısı hala yüreklerdeki tazeliğini koruyor. Soma ilçesindeki Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticileri ve üyeleri de faciada hayatını kaybeden Ordulu madencilerin isimlerini yaşatmak için dernek bahçelerine fidan dikimi gerçekleştirdi. Dernek tarafından yapılan açıklamada, madende hayatını kaybeden 301 şehide rahmet ve yakınlarına başsağlığı dilendi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hayatını kaybeden 301 şehit madencimizin arasında bulunan Hüseyin Avkaş, Ferhat Avkaş, Sadettin Yılmaz, İsa Sadan ve ilçemizdeki başka madende hayatını kaybeden Salih Ayber’in hatıralarını burada yaşatmak hem de onların ailelerini onurlandırmak için böyle bir çalışma yaptık. Maden şehitliğine giderek hayatını kaybetmiş madenciler için dualar ettik. Diktiğimiz fidanlara da onların adının olduğu plakaları korkuluklarına çakarak isimlerinin ve hatıralarının yaşamasını istiyoruz. Emeği geçen yöneticilerimiz ve üyelerimizden Allah razı olsun. Hayatını kaybeden tüm madencilerimizin ruhları şad olsun”