GENEL - 27 Aralık 2011 Salı 18:21

DİN HİZMETLERİNDE ÜNİVERSİTE DESTEĞİ

A
A
A
DİN HİZMETLERİNDE ÜNİVERSİTE DESTEĞİ

Isparta’da, din hizmetlerinin daha verimli yürütülmesi için müftülük ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) işbirliğine gidilecek. Müftü Emin Avcı, "İlahiyat fakültesi hocalarımızın desteğini alarak camilerde, kuran kurslarında din hizmetlerinin daha kaliteli ve düzgün bir şekilde yürütülmesini sağlayacağız" dedi.
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Numan Tamer, Doğu Yerleşkesi Yemekhanesi VIP Salonunda verilen öğle yemeğinde, Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı, ilçe müftüleri ve akademisyenlerle buluştu.
Yemek öncesinde bir konuşma yaparak İlahiyat Fakültesi ile Müftülük arasında yapılan çalışma hakkında bilgi veren Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı, "Din hizmetlerinin daha verimli bir şekilde yürütülmesi konusunda ortak bir çalışma yapacağız. Çok verimli olacağına inandığımız bu çalışmayla, ilahiyat fakültesi hocalarımızın da desteğini alarak; camilerde, kuran kurslarında din hizmetlerinin daha kaliteli ve düzgün bir şekilde yürütülmesini sağlayacağız" dedi.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Talip Türcan ise İlahiyat Fakültesi olarak il ve ilçe müftülükleri ile birlikte din hizmetinin verimliliği ve kalitesini artırmak amacıyla böyle bir çalışmayı başlattıklarını söyledi. Türcan, konuşmasının devamında şunları anlattı: "Çalışmamızda, altı ayda bir yapılan toplantılar, toplantılar dışında da uygulamaya yönelik çalışmaları bir araya getireceğiz. İlahiyat Fakültesi ile müftülükler arasında ciddi işbirliklerinin yapılması gerekiyor. Sonuçta bizim mezunlarımız
Diyanet İşleri Başkanlığında görev üstleniyor, din görevlisi oluyor, halkımızla yüz yüze geliyorlar. Bizim vermiş olduğumuz eğitime ek olarak hocalarımızdan aldığımız geri bildirimlerle programımızı daha da geliştirip olgunlaştıracağız."
Üniversite Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu ise yaptığı konuşmada ilahiyat fakülteleri ve müftülüklerin üstlendiği görevler ve bu görevlerin öneminden bahsederken "Müftüler bu toplumun manevi mimarlarıdır" dedi.
Bu tip araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin toplumun ufkunu açması, manevi problemlerine çözüm üretmesi halinde anlamlı olduğunu belirten İbicioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, İlahiyat Fakültemizin İslam dinini en iyi araştıran ve anlayan bir fakülte olarak öne çıkmasını istiyoruz. Siz değerli uygulayıcı hocalarımızın fikirlerini almak, müfredatımızı yeniden yapılandırmak, ortak akıl oluşturmak ve bir bütün olarak hareket etmek çok olumlu sonuçlar oluşturacak."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir