KÜLTÜR SANAT - 19 Mart 2018 Pazartesi 13:20

Hat Sanatçısı Eyisaraç’tan Mehmetçik’e destek

A
A
A
Hat Sanatçısı Eyisaraç’tan Mehmetçik’e destek

Hat Sanatçısı Ziya Eyisaraç, Şehitleri anlatan Ay Yıldızlı tablosunu Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir’e hediye etti.

Hat Sanatçısı Ziya Eyisaraç, Şehitleri anlatan Ay Yıldızlı tablosunu Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir’e hediye etti.


Eğirdir huzurevinde yaşayan 71 yaşındaki Ziya Eyisaraç’ın, hiçbir eğitim almadan yaptığı hat sanatı eserleri büyük beğeni topluyor. Yaptığı çalışmaları hediye etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Eyisaraç, Şehitleri anlatan Ay Yıldızlı ve Besleme tablosunu 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir’e hediye etti.


Ziya Eyisaraç, Zeytin Dalı Harekatıyla, sınır ötesi alanda terör unsurlarına karşı kahramanca mücadele eden Mehmetçikler için hazırladığı iki tabloyu da Hava Kuvvetleri Komutanlığına ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına hediye ettiğini, eserlerin Eğirdir Kaymakamlığı aracılığı ile teslim edileceğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Amasya’da 100 yıllık tarihi konak alevlere teslim oldu: Yangın 4 binaya da sıçradı Amasya’da Sultan II. Bayezid Camii yanında bulunan 100 yılık tarihi konakta çıkan yangın çevredeki binalara da sıçradı. Alevler itfaiye ekiplerince güçlükle söndürüldü. Edinilen bilgiye göre, Sultan II. Bayezid Cami’nin bulunduğu Hacı İlyas Mahallesi’nde çevresinde otellerin olduğu yaklaşık 100 yıllık konakta henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyüp 2 katlı tarihi konağa yayılan alevler çevredeki 4 binaya da sıçradı. Yangının bildirilmesi üzerine Amasya Belediyesi’ne ve ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri, AFAD ile Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Polis ekipleri, yangının büyümesi ihtimali üzerine diğer ahşap evleri boşalttı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Soğutma çalışmaları sürüyor. 18 araç ve 130 personelle müdahale edilen yangının diğer tarihi konaklara sıçramadan kontrol altına alındığını açıklayan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, “Sultan II. Bayezid Camimizin yanındaki tarihi konakların birinde yangın çıktı. 4 binaya sirayet ederek yayıldı. Şu saat itibariyle kontrol altına alınmış durumda. Şu saat itibariyle herhangi bir ölü, yaralı bilgisi gelmedi. Soğutma çalışmalarına devam ediyoruz, kontrol altına alındı yangın" diye konuştu. Görüştüğü vatandaşların bir patlama sesi duyduklarına değinen Vali Doruk, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirtti. Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir ve Amasya Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da söndürme çalışmalarını takip etti.