GENEL - 22 Haziran 2018 Cuma 17:07

Isparta’da 24 Haziran Seçimleri hazırlığı

A
A
A
Isparta’da 24 Haziran Seçimleri hazırlığı

ISPARTA (İHA)– Isparta ve ilçelerde seçimle ilgili hazırlıklarda son aşamaya gelinirken, Baro Başkanı Avukat Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, seçimlerde il merkezindeki sandıklarda meydana gelebilecek uyuşmazlıklar ve oy kullanamama işlemleri için 100 avukat görevlendirildiğini açıkladı.

ISPARTA (İHA)– Isparta ve ilçelerde seçimle ilgili hazırlıklarda son aşamaya gelinirken, Baro Başkanı Avukat Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, seçimlerde il merkezindeki sandıklarda meydana gelebilecek uyuşmazlıklar ve oy kullanamama işlemleri için 100 avukat görevlendirildiğini açıkladı.


Isparta Barosu avukatları 24 Haziran seçimlerinde seçim güvenliğinin sağlanması adına sandıkların bulunduğu noktalarda görev alacak. Baro Başkanı Avukat Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, il merkezinde 100 avukat görevlendirildiğini, seçmenlerin olası oy kullanamama ve sandık başında çıkacak uyuşmazlık gibi konularda ihbar hattını arayıp Barodan destek isteyebileceklerini söyledi


Gökmenoğlu, "Seçim demokrasisine, seçim ve sandık güvenliğinin sağlanmasına, seçim iş ve işlemlerinin doğru yapılmasına, halkımızın iradesinin sandıklara ve sonuçlara doğru yansımasına hukuksal katkıda bulunmak amacıyla, Baro Yönetim Kurulumuzun aldığı karar uyarınca 24 Haziran 2018’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde 100 Avukatla halkımızın yanındayız. Konuya ilişkin olarak tüm Siyasi Partilerimize de öncesinde bildirdiğimiz üzere, Baro Başkanlığımızın 0505 203 7822 nolu telefonuna ulaşmanız halinde hukuksal katkıda bulunulacaktır" dedi.



Eğirdir ve Aksu seçimlere hazır


Öte yandan, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan seçimler öncesinde, Eğirdir İlçe Seçim Kurulu da tüm hazırlıklarını tamamladı. Seçimlerde kullanılacak oy sandıklarının, bilgisayar ve teknik ekipmanların kontrollerinin yapıldığını, 21 Haziran Perşembe günü memur üyelere, bugün de İlçe Seçim Müdürü Mehmet Emin Gümüş nezaretinde sandık başkanlarına gerekli eğitimlerin verildiği belirtildi. Seçimlerde Eğirdir İlçe Seçim Kurulu Başkanlığını Hakim Muhammet Aslan’ın, Aksu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığını ise Hakim Cihat Ateş’in yapacağı ifade edildi.



95 seçmen, seyyar sandıkta oy kullanacak


23 Haziran Cumartesi günü, oy kullanma yerlerine sandıkların nakledileceği ve seçim kabinlerinin kurulacağı bildirilirken, seyyar sandık için Eğirdir’de yatağa bağımlı 15 kişinin müracaatta bulunduğu vatandaşlarımızın seyyar sandıkla birlikte toplam 95 sandıkta oylarını kullanacakları açıklandı.


24 Haziran seçimlerinde Eğirdir ve Aksu ilçeleri için seçim kurullarında toplam 35 kişinin görev yapacağı bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ederek, "Bundan sonra İYİ Parti de, Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da 484. UNESCO Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen fener alayına katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve çok sayıda vatandaşla birlikte yürüyen Özel, vatandaşları selamladı. Fener alayının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu ile ilgili, “Hayırlı, uğurlu olsun. Bir siyasi partide parti içi demokratik yarış hem o partiye katkı sağlar hem de ülkenin demokrasisine katkı sağlar. Çok kıymetli adaylar yarıştı. Dikkatle takip ettik. Müsavat Dervişoğlu benimle birlikte grup başkanvekilliği yaptı. İYİ Parti’de çok emeği olan çok kıymetli bir isimdir. Bundan sonra İYİ Parti de Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz. En kısa zamanda kendisini tebrik etmek için ziyaret edeceğim. İYİ Parti iyi insanlardan oluşan bir partidir. Son seçimlerde de çok sayıda iyi insan Türkiye İttifakıyla birlikte olarak Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP’den Cumhur İttifakı’na geçit vermedi. Bu iyi insanlar kendilerine yeni bir yol çiziyor. Müsavat beye hayırlısı olsun” dedi. “Akşener Türk siyasi tarihinde önemli izi olan bir insan” Meral Akşener’in Türk siyaseti açısından önemli bir siyasetçi olduğunu söyleyen Özel, “Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan. Türk siyasi tarihinde önemli kilometre taşlarında izi olan bir insandır. Millet İttifakı’nın Kılıçdaroğlu ile mimarlarından biridir. Onun bugün veda konuşması çok anlamlıdır. Kendisine de bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarılar diliyoruz. Geçmiş süreçler bir yana biz kendisine hakkımızı helal ediyoruz. O da hakkını helal etsin. İYİ Parti ve İYİ Partililer için de hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.