SPOR - 11 Temmuz 2018 Çarşamba 12:09

Spor salonlarında yaz yoğunluğu

A
A
A
Spor salonlarında yaz yoğunluğu

Isparta’da yaz dönemine girilmesiyle birlikte tatili fırsat bilen ve boş zamanlarını değerlendirmek isteyenler spor salonlarına akın etti.

Isparta’da yaz dönemine girilmesiyle birlikte tatili fırsat bilen ve boş zamanlarını değerlendirmek isteyenler spor salonlarına akın etti.


Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, tatil ve tatil öncesi boş zamanları fırsat bilen öğrenci ve farklı kesimlerden insanlar, sağlıklı yaşama kavuşmak ve vücutlarını fit bir şekle sokmak üzere spor salonlarına akın ettiler.


Isparta’da yaklaşık 7 yıldan bu yana spor salonu işletmeciliği yapan Kazım Aytekin, salona yaz tatilinde özellikle lise çağındaki gençlerin rağbet gösterdiğini belirtti. Spor salonu işletmecisi Kazım Aytekin, yaz döneminde özellikle tatil öncesi vücut şekillendirmek ve fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin kendilerine başvurduğunu anlattı.



Kilo alma - verme, sıkılaşma ve yaz formlarına girmek isteyenler yoğunlukta


İşletmeci Kazım Aytekin, bu dönemde özellikle lise çağındaki gençlerin yoğun şekilde salona kayıt yaptırdıklarını anlatarak, “Burada makinelerle antrenman yapma fırsatı sunarak, beslenme ve antrenman programlarını düzenliyoruz. Yaz dönemi olduğu için lise çağındaki gençler daha çok salonda spor yapmayı tercih ediyor. Üniversite öğrencileri de tercih ediyor ama genellikle çoğu yaz tatilinde memleketlerine gittikleri için yaz okuluna kalanlara hizmet verebiliyoruz. Kilo alma - verme, sıkılaşma, yaz formlarına girmek adına vücut şekillendirme amaçlı gelenler yoğunlukta” dedi.



“Vücuttaki yağları yakabilmek ve sağlıklı bir yaşama kavuşmak için sporu tavsiye ediyoruz”


Günümüz şartlarında hemen herkesin fast food (hazır yemek) tüketiminin fazla olduğuna dikkat çekerek, bu durumun obezite ve vücutlardaki şekil bozukluğunu tetikleyen başlıca durum olduğuna değinen Aytekin, “Günümüz şartlarında yediğimiz - içtiğimiz gıda ve besinlere baktığımız zaman, tam anlamıyla fastfood ve yağ-şeker ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Böyle olunca, artık insanlar göbek ve yağ bağlıyorlar. Vücutlar artık şekilsiz bir hal alıyor. Hareketsizlikler yoğun oluyor. Bunlarla mücadele etmek, vücuttaki yağları yakabilmek ve sağlıklı bir yaşama kavuşmak için sporu tavsiye ediyoruz. Günümüz şartlarında doktorlar da genellikle egzersiz ve fitness tavsiye ediyorlar. Kontrollü olduğu için özellikle uzman eşliğinde spor tavsiye ediliyor” diye konuştu.



“Spora sadece bir iş olarak değil, sağlıksal açıdan bakılmalı”


“Spor yaparak kesinlikle sağlıklı bir yaşam biçimi oluşuyor” diyerek sözlerine devam eden Aytekin, “İnsanlar dışarıda sürekli çalıştıkları için spor aktivitelerine çok fazla zaman ayıramıyorlar. İnsanlar sporu keyfi bir durum olarak görüyorlar. Bu spora sadece bir iş olarak değil, sağlıksal açıdan bakılmalı. Sporu bir iş olarak görüyorlar. Aksine, tam tersi. Spor yapanlar, sabah işe gitmek üzere uyandıklarında daha dinç olduklarını göreceklerdir. Sağlıklı yaşam için herkesi spor yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.