GENEL - 20 Eylül 2018 Perşembe 18:58

Türkmenlerden Başkan Günaydın’a selam ve teşekkür

A
A
A
Türkmenlerden Başkan Günaydın’a selam ve teşekkür

Isparta Belediyesi Suriye’nin Bayırbucak ve Afrin bölgesinde bulunan Türkmenlere yardıma devam ediyor.

Isparta Belediyesi Suriye’nin Bayırbucak ve Afrin bölgesinde bulunan Türkmenlere yardıma devam ediyor.


Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın koordinasyonunda gerçekleştirilen yardımların ardından Suriye Türkmenlerinden bir teşekkür daha geldi.


Usta: “Başkanımız ve Isparta halkı oradaki insanların hayır duasını aldı”


Suriye’deki Türkmenlere yardımların ulaşması noktasında çaba sarf eden Muhammet Usta, Isparta Belediye Başkanı Günaydın’ı ziyaret ederek Türkmenlerin selamlarını getirdi. Usta konuşmasında şunları söyledi;“Başkanımıza Suriye Türkmenlerine yapmış olduğu yardımlardan dolayı teşekkür amacıyla buraya geldim. Allah kendisinden razı olsun. Yaklaşık 4 senedir Suriye Türkmenlerinin dertleriyle dertleniyor, acısını paylaşıyor. Gerek yaralılara, gerek orada kalan yetim öksüzlere elinden geldiğince yardım etti. Bizde kendisinin elini öpüp hayır duasını almaya geldik. Allah kendisinden ve hayırsever Isparta halkından razı olsun. Isparta halkının, Isparta Belediyesinin ve başkanımızın varlığından güç, destek bulduk, orada varlık mücadelesi verdik. Şu an Afrin bölgesinde bulunan Humus Türkmenleri adına teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde başkanımız un gönderdi, o un o bölgede yaşayan insanlar için ekmek yapılarak dağıtıldı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Başkanım Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Bu anlatılmaz bir duygu, yaşanır. Başkanımız ve Isparta halkı oradaki insanların hayır duasını aldı. Ayrıca başkanımızın yeni dönem adaylığı da hayırlı olsun, inşallah tekrar seçilerek başkan olur.”


Günaydın: “Türkmen kardeşlerimiz de Çanakkale harbi gibi vatanını savunuyor”


Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, “Yardım etmemiz gerekiyor. Burada Türkmenlerimiz vatanını savunuyor. Bir nevi bu Türkmen kardeşlerimiz de Çanakkale harbi gibi vatanını savunuyor. Bunun karşılığında imkanları oldukça kısıtlı, zorlanıyorlar. Türkmen kardeşlerimiz mücahit olarak mücadele ediyorlar. Yaşadıkları bölgeyi koruyorlar. Bulundukları bölgede güzel bir şekilde yaşamalarını diliyorum. Elbette bunlar kardeşlerimiz. Tabii ki yardım etme duygumuz kabarıyor. Bundan sonra da ihtiyaçları oldukça yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bu Türkmen kardeşlerimizi temsilen buraya kadar gelerek bizlere teşekkür eden arkadaşımıza ben de teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Ölümle sonuçlanabilen kuduzla ilgili veterinerden aşı uyarısı HATAY (İHA) – Hatay’ın Defne ilçesinde görülen ve bölge halkında tedirginliğe neden olan kuduz hastalığının ölümcül ve tedavisinin olmadığını dile getiren veteriner Şerif Güneş, hastalığın direkt temas yoluyla bulaştığını söyledi. Defne’nin Meydancık Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde bir köpekte kuduz vakası tespit edilmişti. Kuduz vakasının görüldüğü Meydancık ve Güneysöğüt mahallelerinde hayvan giriş çıkışının yasaklanması bölge halkında tedirginliğe neden oldu. Defne Belediyesi ekipleri tarafından köpeklerin tedbir amaçlı toplanarak gözetim altına alması vatandaşları bir nebze de olsa rahatlattı. Defne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Şerif Güneş, ‘kuduz hastalığı’ konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kuduz hastalığının ölümcül ve tedavisinin olmadığını dile getiren veteriner Güneş, hastalığın direkt temasla bulaştığını belirterek, hastalıktan korunmanın en önemli yolunun panik olmadan aşı yaptırmak olduğunu belirtti. “Kuduz hastalığı, bulaştıktan itibaren en fazla 10-15 gün içerisinde ölüm gerçekleşiyor” Kuduz hastalığının ölümcül bir hastalık olduğunu ifade eden Güneş, hastalığın direkt temasla bulaştığını belirterek, “Kuduz hastalığı, hayvana veya insana bulaştıktan itibaren en fazla 10-15 gün içerisinde ölüm gerçekleşiyor. Tedavi şansı da çok düşük olan bir hastalıktır. İnsanlar ve hayvanlar için tek korunma yöntemi aşılamadır. Kuduz olan hayvan direkt temas etmezse hiçbir şekilde size bulaşma durumu kolay kolay görülmez. Onun için paniklemeye gerek yok” dedi. “Bu evrede hayvan gördüğü bütün çevredeki canlılara saldırganlık eğilimi gösterebilir” Kuduz hastalığının görüldüğü hayvanlarda aşırı saldırganlaşmanın görüldüğünü dile getiren veteriner Güneş, “Yarasa diğer hayvanlara bulaştırabiliyor. Mikrop, özellikle kuduz olan hayvanın tükürük bezlerinde yerleşiyor. Virüs şeklinde olan bir mikroptur. Bu mikrop hayvan kuduz hastalığına yakalandığı anda belli evreleri var. Bunun üç evre şeklinde görülüyor. Özellikle saldırganlık evresi var. Tam kuduz belirtilerinin görüldüğü bir evredir. Bu evrede hayvan gördüğü bütün çevredeki canlılara saldırganlık eğilimi gösterebilir. Bir sonraki evrede, özellikle hayvan hiç yapmadığı hareketleri yapabiliyor. Mesela sakin olan bir hayvan aniden saldırganlaşabiliyor. Üçüncü ve son evrede artık felç evresi, hayvan tamamen felçler geçirir ve hareketsiz kalır. Bu felç özellikle solunum felciyle sonuçlanıp ölüme sebep olabiliyor” ifadelerini kullandı.