ASAYİŞ - 11 Aralık 2018 Salı 03:46

Kazada hurdaya dönen otomobilden burnu bile kanamadan kurtuldu

A
A
A
Kazada hurdaya dönen otomobilden burnu bile kanamadan kurtuldu

Isparta’da kontrolden çıkıp yol kenarındaki bir aydınlatma direğini yerinden sökerek deviren ve bir ağacı da kırarak kaza yapan otomobil sürücüsü, hurdaya dönen araçtan sağ çıktı.

Isparta’da kontrolden çıkıp yol kenarındaki bir aydınlatma direğini yerinden sökerek deviren ve bir ağacı da kırarak kaza yapan otomobil sürücüsü, hurdaya dönen araçtan sağ çıktı. Polisin yaptığı incelemelerde sürücünün hayatını, kaza anında emniyet kemerinin takılı olmasına borçlu olduğu belirtildi.


İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) edindiği bilgiye göre kaza, bugün saat 01.00 sıralarında Isparta Çünür Mahallesi’ndeki İstanbul Caddesi üzerinde meydana geldi.


İddiaya göre, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) istikametinden il merkezine doğru seyreden Muhammed Furkan G. yönetimindeki 07 ADL 29 plakalı otomobil, yağışlı havada zeminin ıslak ve kaygan olması nedeniyle yeni otogar inşaatı karşısındaki bölgede kontrolden çıktı. Cadde üzerinde önce bankete çarpan otomobil, bir elektrik direğini yerinden sökerek devirip, çarptığı bir ağacı da kırarak uçtuğu servis yolunda güçlükle durabildi. Kaza yapan otomobil hurdaya dönerken, sürücü ise burnu bile kanamadan kurtuldu.


Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi.


Emniyet kemeri hayat kurtardı


Sağlık ekiplerinin tedbiren yaptığı kontrollerde, sürücünün herhangi bir yaralanmasının olmadığı tespit edildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemelerde ise sürücünün kaza anında emniyet kemerinin takılı olmasıyla burnunun bile kanamadığı ve adeta ölümden döndüğü ortaya çıktı.


Kütüphaneden çıkıp evine gidiyordu


Diğer yandan, kaza yapan sürücünün öğrenci olduğu ve olaydan kısa süre önce SDÜ’deki Prof.Dr.Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi’nde ders çalıştıktan sonra il merkezi istikametindeki evine gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi.


Emniyet güçleri kazayla ilgili tahkikat başlatırken, kazada zarar gören bölgeyle ilgili yetkililer de gerekli incelemeleri sağlayarak tutanak tanzim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.