ASAYİŞ - 05 Şubat 2020 Çarşamba 23:08

Isparta’da fırtına ağaçları, durak ve panoları devirdi

A
A
A
Isparta’da fırtına ağaçları, durak ve panoları devirdi

Isparta’da etkili olan fırtına nedeniyle ağaçlar, otobüs durakları ve reklam panoları devrildi.

Isparta’da etkili olan fırtına nedeniyle ağaçlar, otobüs durakları ve reklam panoları devrildi. İstanbul Caddesi üzerinde devrilen ağacın kapattığı ana cadde yaklaşık 1 saat sonra trafiğe açılabildi.


Isparta’da akşam saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle, saat 20.00 sıralarında İstanbul Caddesi üzerindeki refüjde bulunan onlarca yıllık bir ağaç yola devrildi. Caddeye devrilen ağaç nedeniyle yol kapanırken, trafikte aksamalar meydana geldi. Polis ekipleri devrilen ağacın belediye ekipleri tarafından kesilerek kaldırma çalışması yapabilmesi için yolu trafiğe kapattı.


Belediye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmaları sonrasında yoldaki ağaç kesilerek, kamyonetlere yüklendikten sonra kapanan yol tekrar trafiğe açıldı.



Fırtına nedeniyle devrilen ağaç tırın üstüne düşerek yolu kapattı


Isparta’da, aynı dakikalarda İstiklal Mahallesi’ndeki 113.Cadde’de fırtına nedeniyle devrilen ağaç, yol kenarında park halinde bulunan tırın kupasına düşerek hasara neden oldu. Ağaçtan kopan dallar, tır ve cadde üzerine saçılarak, trafiğin aksamasına yol açtı. Zarar gören tırında incelemelerde bulunan araç sahibi belediye ekiplerine haber verdiği sırada fırtına yeniden etkisini artırınca, bölgedeki bazı ağaçların devrilme tehlikesi de tedirginliğe neden oldu.



Otobüs durağı ve reklam panoları devrildi


Kentte, Çünür Yenişehir bölgesinde de etkili olan fırtına nedeniyle bazı halk otobüsü durakları ile reklam panoları devrildi. Fırtına nedeniyle devrilen durak ve reklam panosu çevresinde, o anlarda insanların bulunmaması sevindirici oldu. Öte yandan Isparta Belediyesi ekiplerinin, kentte fırtına nedeniyle hasar oluşan ve ağaç devrilen bölgelerde çalışma başlattığı öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.