SAĞLIK - 25 Ağustos 2021 Çarşamba 16:13

Isparta 112 Acil Çağrı Merkezi, 8 ayda 90 bin 486 gereksiz çağrı aldı

A
A
A
Isparta 112 Acil Çağrı Merkezi, 8 ayda 90 bin 486 gereksiz çağrı aldı

Isparta 112 Acil Çağrı Merkezi, en yoğun çalıştığı pandemi döneminde 2021 yılından bu yana 346 binden fazla çağrı aldı.

Isparta 112 Acil Çağrı Merkezi, en yoğun çalıştığı pandemi döneminde 2021 yılından bu yana 346 binden fazla çağrı aldı. Ancak bu çağrıların 90 bin 486’sı gereksiz çağrı olarak kayıtlara geçti.


Isparta 112 Acil Çağrı Merkezi, kentte oluşan doğal afetler, vatandaşların yaşadığı sağlık sorunları ile can ve mal güvenliğinin korunması ile ilgili günde binlerce çağrı alıyor. Çağrı merkezine gelen 346 bin 284 çağrılardan 90 bin 486 tanesi ise anons sırasında kapanan çağrılardan oluşuyor. Bu çağrılar gereksiz çağrılar olarak adlandırılıyor. Normal gelen çağrılar ise, sağlık kurumları, itfaiye, jandarma, polis, orman gruplarına yönlendiriliyor. Sağlık kurumlarına 73 bin 893, İtfaiye kurumuna 4 bin 223, Emniyet kurumuna 50 bin 562, Jandarma kurumuna 10 bin 592 ve son günlerde yaşanan orman yangınları nedeniyle 497 çağrı da Orman Kurumlarına yönlendirildi. Isparta 112 Çağrı Merkezi Müdürü Ethem Kılıçarslan ve çağrı alıcılar, 112 çağrı numarasını gereksiz yere meşgul edilememesini istedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.