ÇEVRE - 05 Mayıs 2023 Cuma 12:29

Vatan Mahallesindeki 2 sokağın yağmur suyu problemi çözülüyor

A
A
A
Vatan Mahallesindeki 2 sokağın yağmur suyu problemi çözülüyor

Isparta Belediyesi, Vatan Mahallesinde yağmur suyu problemi bulunan 4101 ve 4102 sokaklarda çalışma başlattı.

Isparta Belediyesi, Vatan Mahallesinde yağmur suyu problemi bulunan 4101 ve 4102 sokaklarda çalışma başlattı. 350 metre uzunluğa sahip olacak çalışmalarda 500’lük borular kullanılırken, yağmur suyu ızgaraları da yerleştirilerek, bu bölgede vatandaşların yaşadıkları problem giderilmiş olacak. Sokaktaki çalışmalar 233 caddeye ve ardından da 230 caddedeki hatta bağlanacak.


Isparta Belediyesi, mahallelerde vatandaşların yaşadıkları sorunları tek tek çözüyor. Vatan Mahallesinde 4101 ve 4102 sokaklarda yağmur suyu hattı olmamasından dolayı yağışlarda vatandaşlar bu bölgede problem yaşıyordu. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından bölgenin yağmur suyu probleminin çözümü için çalışma başlatıldı. 230 caddeden başlatılan çalışmalar 233 cadde istikametine doğru ilerleyerek, 4101 ve 4102 sokaklarla tamamlanacak. Yağmur suyu hattının tamamlanmasıyla bu bölgede yaşanan problem çözülecek.


Vatan Mahallesi Muhtarı İzzet Yıldırım, daha önce Yahya Beyatlı Ortaokulu tarafında yağmur suyu hattı çalışması yapıldığını, çalışmaların 230 ve 233 caddenin kesiştiği noktada devam ettiğini söyledi. Yıllardır bu bölgede yağmur suyu hattı olmadığını belirten Yıldırım, “Karşıdan karşıya geçmek zordu. Sayın Belediye Başkanımızın sayesinde yağmur suyu hattı çalışmalarımız devam etmektedir. Bu bölgenin yağmur suyu problemi olmayacak, vatandaşlarımız karşıdan karşıya rahatlıkla geçebilecek. Belediye başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’de Engelliler Haftası ’Bizim Ev’in yıl sonu gösterisiyle tamamlandı Nilüfer Belediyesi tarafından Engelliler Haftası kapsamında hafta boyunca süren etkinlikler, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcılarının hazırladığı "sıra gecesi" konseptli yıl sonu gösterisiyle tamamlandı. Nilüfer Belediyesi’nin Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlendiği farkındalık etkinlikleri renkli bir kapanışa sahne oldu. Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcıları, Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen yıl sonu gösterisinde bir yıl boyunca müzik ve halk dansları atölyelerinde yaptıkları çalışmaların meyvelerini sahneye taşıdı. Programa; Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Kent Konseyi Engelli Meclisi ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda engelli birey ve aileleri katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, engellerin sanat ve sporla aşılabileceğini vurgulayarak, "Hafta boyunca birçok güzel etkinliğe ev sahipliği yaptık. Gördüğümüz tablo bize şunu bir kez daha ispatladı; fırsat verildiğinde, sanat veya spor fark etmeksizin tüm engelleri aşabiliyor ve birçok alanda başarılı olabiliyoruz. Önemli olan bir arada yaşama kültürünü edinmek ve bu farkındalığı hep birlikte oluşturabilmektir" ifadelerini kullandı. Erman, etkinliğe emek veren Bizim Ev eğitmenlerine ve çalışanlarına da teşekkür etti. Konuşmaların ardından sıra gecesi konseptiyle hazırlanan gösterilere geçildi. Sahneye ilk olarak Bizim Ev Halk Dansları ekibi çıktı. Yöresel oyunlardaki performanslarıyla dikkat çeken ekip, izleyicilerden büyük alkış aldı. Halk danlarının ardından sahne alan Bizim Ev Korosu, geceye türkülerle renk kattı. Koro ve solo olarak "Urfa’nı Etrafı", "Eşarbını Yan Bağlama" ve "Ürgüp’ün Bacaları" gibi sevilen eserleri seslendiren ekibe, salondaki izleyiciler de he bir ağızdan eşlik etti. Gecenin sonunda katılımcılara sıra gecesinde hazırlanan çiğ köfte ikram edildi.