ÇEVRE - 07 Haziran 2023 Çarşamba 11:30

Hayırlar Selimiye Camiinin çevre düzenlemesi yapıldı

A
A
A
Hayırlar Selimiye Camiinin çevre düzenlemesi yapıldı

Isparta Belediyesi, Fatih Mahallesi’nde bulunan Hayırlar Selimiye Camiinin çevre düzenleme çalışmalarını gerçekleştirdi.

Isparta Belediyesi, Fatih Mahallesi’nde bulunan Hayırlar Selimiye Camiinin çevre düzenleme çalışmalarını gerçekleştirdi. Çalışmalarda cami çevresinde deforme olan taban döşemeleri değiştirildi.


Isparta Belediyesi, şehirde camilerin çevre düzenleme ve tuvalet bakım, yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bugüne kadar şehirde farklı mahallelerde bulunan çok sayıda caminin çevre düzenlemesi yapıldı, taban döşemeleri değiştirildi, tuvaletleri yenilenerek tadilattan geçirildi. Cami çevresi düzenleme çalışmalarından birisi de Fatih Mahallesi’nde bulunan Hayırlar Selimiye Camiinde gerçekleştirildi. Çalışmalarda caminin çevresindeki deforme olan taban döşemeleri kaldırılırken, yerine yeni kare karo taşı döşendi.


Hayırlar Derneği Başkanı Yener Songur, cami çevresinin yapılan düzenleme ile çok güzel olduğunu belirterek, ”Belediye Başkanımız Ramazan ayında cuma namazı için camimize geldiğinde buraya dokunalım, düzenleyelim demişti. Başkanımız tutmayacağı sözü vermez. Allah razı olsun. Camimizin çevre düzenlemesi yapıldı. Çok memnunuz. Yaptığı hizmetlerden dolayı değerli başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz, dualar ediyoruz. Allah inşallah hizmetlerinin devamını nasip eylesin. Gelen kardeşlerimizde yapılan bu hizmete duyarlı. Onlar da en kalbi duygularla teşekkür ediyorlar. Allah razı olsun” dedi.


Hayırlar Vakıf Başkanı Ali Artan da cami çevre düzenlemesinden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Isparta Belediyesi’nin şehirdeki tüm camilerin tuvalet bakımları ve çevre düzenlemelerini gerçekleştirdiğine değinen Artan, “Tüm camilere dokundular, hepsini güzelleştirdiler. Belediye başkanımıza, başkan yardımcılarımıza ve ekibine çok teşekkür ederiz. Allah bin kere razı olsun” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da cezaevinden tahliyeler başladı: "Hepimiz sevinçliyiz" TBMM’de kabul edildikten sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda ’11. Yargı Paketi’ olarak bilinen düzenleme kapsamında, Bolu’da şartları uyan hükümlülerin tahliyesine başlandı. Cezaevi önünde aileler, işlemleri tamamlanıp salıverilen yakınlarını bekledi. Kamuoyunda 11’inci Yargı Paketi olarak bilinen 7571 sayılı ’Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 631 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un yasalaşmasıyla birlikte infaz kurumlarında hareketlilik yaşandı. Düzenleme; 31 Temmuz 2023 tarihi ve öncesinde işlenen suçlar bakımından hükümlülere, 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumuna ayrılabilme ve 3 yıl daha erken denetimli serbestliğe ayrılabilme imkanı getirdi. Tahliye gece boyu sürecek Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Bolu Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde bulunan ve düzenlemeden yararlanma hakkı kazanan hükümlüler için idari işlemler başlatıldı. Dosya incelemeleri ve gerekli evrak hazırlıkları savcılık ve cezaevi idaresi tarafından titizlikle yürütüldü. Tahliye haberini alan hükümlü yakınları ise sabahın erken saatlerinden itibaren Bolu Cezaevi İnfaz Kurumları Kampüsü önüne gelerek beklemeye başladı. İşlemleri tamamlanan hükümlüler, nizamiyeden çıkış yaparak kendilerini bekleyen aileleriyle kucaklaştı. Tahliye işlemlerinin, gece saatlerine kadar devam edeceği öğrenildi. Cezaevi önünde yakınını bekleyen Necdet Avcı, "Bir arkadaşımız var onu bekliyoruz. Hayırlısıyla çıkacak inşallah. 2 yıldır içerideydi. Afdan dolayı çıkıyor. Hepimiz sevinçliyiz" dedi.