YEREL HABERLER - 21 Ocak 2014 Salı 15:08

Isparta Mahalli Çevre Kurulu'ndan Yasak

A
A
A
Isparta Mahalli Çevre Kurulu'ndan Yasak

Isparta Mahalli Çevre Kurulu, belediye mücavir alan sınırları içerisinde hayvan beslenmesini yasakladı.
Besi hayvanları konusunda çok sayıda kişiden şikayet geldiğini ifade eden Vali Yardımcısı Tahir Demir, "Çoğu zaman komşu komşusunun yüzüne baka baka şikayet edemiyor. Çok kavgalar oluyor hatta ev baskınları oldu. Kuş ya da tavuk sürüsü besliyorlar. Böyle şeyler artık ruhsata bağlı. Tavuk besleyen çiftlikte beslesin, kuş besleyen bunun sayısını azaltsın. Bunlar çevre sorunları gibi sağlık sorunları da yaratıyor’’ dedi. Vali Yardımcısı Demir, komşuları rahatsız ettiği an güvercin, küçükbaş, büyükbaş ve kümes hayvanlarının kaldırılmasını istedi.
AHIRLA BİLİM KURUMU YAN YANA
Çünür Mahallesi örneğini veren Demir, şunları söyledi: "Burada çok sayıda koyun var. Çünür’de üniversitenin tam dibi. Bu görüntü yakışmıyor. O yüzden münferit şikayetlerden ziyade, bu olayın yasaklanması lazım. Belirlenen alan dışında hayvan beslemek yasak olmalı. Eğer böyle olmazsa işin disiplini ve kontrolü olmaz. Üniversite demek bilim yuvası demektir. Bilim yuvası yanında ahır olmaz. İkisinden birini tercih etmemiz lazım."
Çünür’de hayvancılığın kontrol altına alınması gerektiğini anlatan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversiteden uzaklaştırılmalı. Bilim adamı, veteriner, ziraat mühendisinin işi gereği yanında bahçe, bostan, ahır olabilir ama Tıp Fakültesiyle ahır yan yana olmaz. Bu konuda şikâyet var. Şehir ve ahır farklı kavramlardır. Şehirde ahır olmaz. Birçok Anadolu kentinde, hayvancılığın beldelerde bile belde dışına çıkarıldığını anlatan Demir, şöyle konuştu: "Herkesin evinin önünün, yatak odasının yanında ahır olması da çağdaş bir görüntü değil. Çevre Düzeni Planı’nda hayvancılık alanları belirtildi. Bu çalışmalar nereye varırsa varsın bir an önce hayvancılık faaliyetlerinin belediyenin de denetimleri ile ortadan kaldırılması lazım. En önemlisi de yer göstermemiz lazım. Ama üniversitenin yanında ahır olmayacağı gerçeğini de herkes bilmelidir."
İKİ KURUL ÜYESİ ÇEKİMSER KALDI
Açıklamaların ardından yasaklama kararı oylamaya sunuldu. MÇK üyeleri oy çoğunluğuyla alan göstermek şartıyla şehir merkezinde besi hayvancılık faaliyetlerini yasakladı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen ile Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Yaşar Günaydın oylamada çekimser kaldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.