YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 13:22

DAVRAZ`DA RALLİ HEYECANI

A
A
A
DAVRAZ`DA RALLİ HEYECANI

21-22 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacak, Yunanistan, Bulgaristan, Polonya, Almanya, İtalya ve Türkiye’den oluşan, dünya şampiyonlarının katıldığı Ulusal Kocaeli Rallisi’nin ikinci ayağı Isparta’da yapılacak.
Isparta Motor Sporları Kulübü’nün girişimleriyle Ulusal Kocaeli Rallisi’nin ikinci ayağı Isparta’ya alındı. Ralli heyecanı Davraz güzergahında yaşanacak. Isparta İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, organizasyona destek verilmesi gerektiğini kaydetti. Motor Sporları Kulübü’nün Isparta Turizm Derneği, SDÜ ve daha sonra katılımların olacağı sponsorlar aracılığı ile müştereken uluslararası bir projeye imza atmak üzere ilk adımı attıklarını belirten Özdemir, “2 1-22 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacak, Yunanistan, Bulgaristan, Polonya, Almanya, İtalya ve Türkiye’den oluşan, dünya şampiyonlarının katıldığı Ulusal Kocaeli Rallisi’nin ikinci ayağı Isparta’da yapılacak. Türkiye Motor Sporları Federasyonu, Antalya Motor Sporları Kulübü ve Isparta Motor Sporları Kulübü müştereken bu kararı almış, güzergah olarak Davraz Kayak Merkezi yolunu seçmişlerdir. Uluslararası asfalt tırmanma rallisi olarak nitelendirilen bu yarış, uluslararası parkurlar arasında Davraz ayağı olarak tarihe geçecektir” dedi.
Rallide Motor Sporları Federasyonu’nun bütün aktivitenin düzeninden sorumlu olacağını kaydeden Özdemir, “21 Nisan’da Volkicar İstasyon Caddesi ve Kaymakkapı Meydanı’nda Volkan Işık’ın araçlarının şovuyla başlayacak program, akşam Hükümet Meydanı’nda konserle devam edecek. Konser sonrası yarışmaya katılacak araçların tanıtımı olacak. 22 Nisan tarihinde ise ralli tamamlanacaktır” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri OSB Başkanı Yalçın: “Annelik yeri doldurulamayan, en yüce duygulardan biridir” Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Yalçın mesajında, “Bugün şefkatin, fedakârlığın, koşulsuz sevginin timsali, ekonomimize katkı sağlayan nesillerin yetişmesinde büyük emekleri olan annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. Başkan Yalçın, mesajını şöyle sürdürdü: “Annelik yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygulardan biridir. Karşılıksız sevginin en güzel örneklerini veren annelerimiz, bizlere rehberlik eden ilk öğreticilerimizdir. Sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimiz, aile ve toplum hayatının temel direğini oluşturmaktadır. Taşıdığı büyük sorumluluğun ötesinde, bu sorumluluğa tüm varlığını adayan annelerimiz dünyanın en güzel, en temiz, en masum duygularını taşırlar. Türlü zorluklara sabırla göğüs gererek, fedakârlıkla tüm benliğini ortaya koyan annelerimize ne kadar hürmet edilse azdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) "Cennet annelerin ayakları altındadır." hadisinden de anlaşılacağı üzere, annelerimizi mutlu etmek, onların yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır. Bu duygularla, başta şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere cennetle müjdelenen, baş tacımız, en değerli varlığımız annelerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, ‘Anneler Günü’nü kutluyor, Yüce Allah’tan mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.”
Manisa Kula’da engelliler haftası kutlamaları başladı Kula’da 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından kutlama programı düzenlendi. Hafta kapsamında başlanan etkinlikler 16 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Kula Yunus Emre Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından çelenk sunuldu. Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Çelen sunma programının ardından bando takımı eşliğinde protokol üyeleri, Kula Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ile Akhisar Rehabilitasyon Merkezi sakinleri kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Ellerinde engellilere yönelik farkındalık pankartları bulunan kurum sakinleri, vatandaşlar tarafından alkışlanarak desteklendi. Haftanın önemine binaen 16 Mayıs tarihine kadar bahçe ve salon oyunları, sinema etkinlikleri, kitap okuma etkinliği, çevre temizliği etkinliği ile kurum ziyaretleri gerçekleştirilecek. Hafta kapsamında düzenlenen etkinliklere Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Mustafa Kılıç, Hakim Yeşim Özoluk, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Konya Karatay’da altyapı ve asfalt çalışmaları aralıksız sürüyor Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi vatandaşların daha güvenli ve konforlu yollarda seyahat edebilmeleri amacıyla asfalt çalışmalarına devam ediyor. Karatay Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezi veya merkeze en uzak mahalle ayrımı yapmaksızın vatandaşların güvenliği ve konforlu ulaşımı için ilçenin birçok yerinde yol yapım, asfaltlama, onarım ve bakım çalışmaları yapıyor. Ekipler, bu çerçevede Hilal Caddesi’nde asfalt serimi çalışmalarını tamamladı. Yapılan yenileme çalışmasıyla Ahmet Hamdi Göğüş Caddesi ile Adana Çevre Yolu arasında bulunan bölüm daha konforlu ve güvenli hale geldi. “Hemşehrilerimizin rahatını önemsiyoruz” Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay’ın tamamında yoğun bir altyapı çalışması yürüttüklerini belirterek, hedeflerinin vatandaşın rahatı ve mutluluğu olduğunun belirtti. Başkan Kılca, “Hemşehrilerimizin gidecekleri yerlere rahatça ulaşmasını önemsiyoruz. Bu çerçevede de ekiplerimiz, bugüne kadar olduğu gibi yeni dönemde de 7 gün 24 saat sahada çalışarak planlaması tamamlanan altyapı yatırımlarımızı büyük bir titizlikle vatandaşın hizmetine sunuyor. Bu çerçevede ekiplerimiz, Hacıyusufmescit Mahallesi Hilal Caddesi’nde çalışma yaptılar. Karatay’ımızın yol standartlarını en üst seviyeye çıkarmak için yol yenileme ve yapım planlamalarımızı büyük bir gayretle sürdürüyoruz. Hedefimiz, Karatay’ımızın yol standardını daha da yükseltecek bu çalışmalarımızla hemşehrilerimizin daha güvenli ve daha konforlu bir yaşam sürmesine katkı sunmak. Hava şartları el verdiği sürece vatandaşlarımızın konforu için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu vesileyle, büyük bir özveriyle ara vermeden çalışan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.