GENEL - 09 Ocak 2019 Çarşamba 16:47

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

A
A
A
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.


Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu 10 Ocak mesajında, “Basın, iletişimin en güçlü kanallarından ve toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasında, bilgi ve teknolojinin aktarılmasında etkili bir araçtır. Bu nedenle, basın demokratik hayatın vazgeçilmez bir unsuru, özgür kimliği ile hepimizin yararlanması gereken bizlere ışık tutan bir güçtür. Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak tarafsız bir şekilde halka aktarmak, basının başlıca görevi, doğru ve zamanında bilgi almak ise vatandaşın doğal hakkıdır. Kamuoyunu bilgilendirmek adına, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygılı olarak önemli bir mesleği icra etmek durumunda olan çalışan gazeteci arkadaşlarımız çok hassas ve önemli bir görevi yerine getirmektedir. İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın da, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum. Bu duygularla, görevlerini yerine getirirken hayatını kaybeden basın mensuplarına Allahtan rahmet diler, tarafsızlık ve objektiflik ilkelerinden ödün vermeksizin fedakârca çalışan gazetecilerimizin bu anlamlı gününü kutlar, faydalı ve başarılı çalışmalarının devamını dilerim” dedi.



Günaydın: “Türkiye’ye baktığımızda Isparta medyasının önemli bir yer tuttuğunu görmekteyiz”


Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise, “Basının güçlü olmadığı ülkelerde demokrasiden bahsetmek mümkün değildir. Ülkemizde basının uzun bir geçmişi mevcuttur. Cumhuriyet ile birlikte güçlenen basınımız, bugün itibariyle gelişmiş ülkelerin basını ile aynı imkanlara sahip olmamasına rağmen, onların hiç de gerisinde olmayan bir hizmet üretmektedir. Yerel basınımız da ülke şartlarıyla paralellik arz eden bir gelişim göstermektedir. Türkiye’ye baktığımızda Isparta medyasının önemli bir yer tuttuğunu görmekteyiz” diye konuştu.



“Kıt imkanlarla hizmet üretmeye çalışan basın mensuplarının verdiği mücadeleyi tebrik ediyorum”


Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın mesajının devamında ise şunları söyledi; “Tüm Anadolu illerinde olduğu gibi Isparta’da da medya kuruluşlarının sahiplerinin büyük özverilerde bulunarak kurumlarını ayakta tutmaya çalıştığını, çalışanların da çok sevdikleri mesleklerini her türlü olumsuzluğa rağmen icra etmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini biliyorum. Kıt imkanlarla hizmet üretmeye çalışan basın mensuplarının verdiği mücadeleyi tebrik ediyorum. Bu vesileyle radyo, dergi, internet, gazete ve televizyonumuz başta olmak üzere medyamızın her türlü kolunda kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda zor şartlar altında mesai kavramı gözetmeksizin yoğun emek sarf eden basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında 8 sanığa tahliye kararı Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 28’i tutuklu 61 sanığın yargılandığı davada 8 sanık tahliye edildi. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, gizli tanığın beyanlarının doğruluğu aşamasında emniyetin çalışma yaparak evrak hazırladığını ve avukatların inceleyebileceğini söyledi. Mahkeme başkanı, savcılığın gizli tanıklardan M7’nin kontrol tedbirlerine uymadığı için dinlenmek üzere duruşmada hazır edilemeyeceği yönünde yazı gönderdiğini de belirtti. Sanık avukatları da gizli tanığın birçok insanı ilgilendirdiğini söyleyerek, M7’nin tanıklığının zedelendiğini vurguladı. Söz alan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluğu, tutuksuz sanıkların da adli kontrol tedbirlerinin devamını talep ederek, tanıkların gelecek celse duruşmada hazır edilmesini istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklar Ali Dönmez, Ali Şallı, Ferit Çelik, Muhittin Mert Koçoğlu, Murat Altay, Murat Sağlam, Mustafa Koç ve Oğuz Ercengiz’in tutuklukta geçirdikleri süreyi dikkate alarak adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi. Duruşma 20 Mayıs’a ertelendi. İddianameye göre soruşturma, 7 Eylül 2023’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Ayhan Bora Kaplan ve suç örgütü üyelerinden şikayetçi olan müşteki Erkan D’nin beyanları üzerine başlatıldı. Suç örgütü üyelerinin Kaplan’ın talimatı ve bilgisi doğrultusunda farklı tarihlerde Mahfuz Tatar ve Semih Arslan’ın öldürülmesi, müştekiler Altan T, Murat Y, Serhat T. ve Serdar H’nin silahla yaralanması, müşteki Erkan D’ye 2 gün boyunca alıkonularak işkence edilmesi, müşteki Mehmet Taha E’nin sahibi olduğu işletmelerin zorla alınması, müşteki Muhammed S’nin 2 otomobilinin gasbedilmesi ve zorla çek yazdırılması ile müşteki Emirhan B’nin darbedilmesi olaylarını gerçekleştirdikleri ileri sürüldü. Kaplan ve örgütün diğer yöneticileri, suç örgütünün işlediği tüm suçlardan sorumlu tutuldu. İddianamede Ayhan Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticileri Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik hakkında "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek", "kasten öldürme", "nitelikli kasten öldürme", 7 kişiye yönelik "kasten yaralama", 2 kişiye yönelik "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", 2 kişiye yönelik "nitelikli yağma", "eziyet", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "suç üstlenme" ve 2 kez "suçluyu kayırma" suçlarından biri ağırlaştırılmış 2’şer kez müebbet ve 169’ar yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep edildi. Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edildi.