EĞİTİM - 11 Ocak 2026 Pazar 14:49

Başkan Başdeğirmen, şampiyon takımla buluştu

A
A
A
Başkan Başdeğirmen, şampiyon takımla buluştu

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Şehit Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu’nun kız ve erkek voleybol takımları, okul aile birliği yönetimi ve beden eğitimi öğretmenleriyle bir araya geldi. Başkan Başdeğirmen, Okul Sporları Küçük Erkekler Voleybol Turnuvasında il birincisi olan erkek voleybol takımını tebrik etti.


Şehit Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu Erkek Voleybol Takımı, 2025 – 2026 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Küçük Erkekler Voleybol Turnuvasında şampiyon oldu. Okul aile birliği tarafından başarılı sporcular için bir program düzenlendi. Bezirgan Sufrası’nda düzenlenen programa Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de katıldı. Başkan Başdeğirmen, Şehit Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu Kız ve Erkek Voleybol Takımı sporcuları, aileleri ve beden eğitimi öğretmenleriyle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Başdeğirmen, onlara isimlerinin yazılı olduğu kalem ve Ispartaspor forması hediye etti. Öğrenciler Başkan Başdeğirmen’den okul bahçesindeki spor alanının üzerinin kapatılarak kapalı spor salonu haline getirilmesini istediler. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, öğrencilerin bu talebine olumlu yanıt vererek, çalışma yapılacağını söyledi.



"Başkan öğrencilerin davetini geri çevirmedi"


Şehit Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Adnan Çelik, erkek voleybol takımının Genç Erkekler İl Voleybol Turnuvası’nda şampiyon olduğunu söyledi. Takımın Denizli’de yapılacak turnuvada Isparta’yı temsil edeceğini dile getiren Çelik, "Okul olarak öğrencilerimizi yemekle ödüllendirmek istedik. Bu vesilesiyle yemek organize ettik. Öğrencilerimiz belediye başkanımızı da aralarında görmek istediler, davet ettiler. Başkanımız da kırmadı, çok teşekkür ediyorum. Okulumuz, her alanda ilimizi en güzel şekilde temsil edip, geleceğin parlayan yıldızı olmaya talip. Bu anlamda emin adımlarla geliyoruz. Okçulukta Türkiye şampiyonluğu, zeka oyunlarında Türkiye ikinciliği, voleybolda başladığımız sürecin inşallah Türkiye derecelerine doğru gideceği süreç için gayretliyiz" dedi.



"Okula talep kontenjanın çok üzerinde"


Okulun 24 sınıf olduğunu belirten Adnan Çelik, "Bir sınıf seviyesinde en fazla 6 şube açabiliyoruz. 30 kişiden hesaplanırsa en fazla 180 öğrenci alabiliyoruz. Ancak okulumuza talebin kontenjanımızın çok üstünde olması nedeniyle mecburen sınavla öğrenci alıyoruz. Geçen yıl 880 öğrenci başvuru yaptı. Bu yıl şimdiden 600’ün üzerinde başvuru gelmiş durumda. Binin üzerinde başvuruyla bu sene de sınav yapmaya mecbur kalacak gibiyiz" şeklinde konuştu.



Öğrenciler uluslararası başarılarla Isparta’yı temsil ediyor


Okul müdürü Adnan Çelik, öğrencileri Elif Sare Güngör’ün Amerikan Matematik Olimpiyatları’nda altın madalya kazandığını ve kendisinin Singapur’daki yarışmalarda Türkiye’yi temsil edeceğini de söyledi.



Başkan Başdeğirmen’den öğrencilere övgü


Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, davetlerinden dolayı Şehit Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Adnan Çelik, okul aile birliği ve öğrencilere teşekkür etti. Başkan Başdeğirmen, "Öğretmenlerimiz çok güzel çocuklar yetiştiriyor. Çocuklarımıza program öncesi sohbet etme imkanım oldu. Çok zekiler ve geleceğe çok güzel bakıyorlar. Ülkemize, devletimize, milletimize katkı sağlayacak çocuklarımız yetişiyor. Bundan dolayı öğretmenlerimize teşekkür ederim. Voleybol takımımızı tebrik ediyorum. Çocuklarımızı başarılarından dolayı yemekle ödüllendirmeniz de güzel bir olay. Beni davet ettiğiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum" görüşlerinde bulundu.



Başkan Başdeğirmen, şampiyon takımla buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Dicle Elektrik’ten ekonomiye 642 milyon liralık katkı Dicle Elektrik, son beş yılda 3 bin 441 trafonun geri dönüşümünü gerçekleştirerek 642 milyon liraya denk gelen ekonomik kaynağın korunmasını sağladı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan 6 ilde kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Dicle Elektrik, çevre ve ekonomi odaklı projelerine hız kesmeden devam ediyor. Diyarbakır ve Şanlıurfa’da bulunan trafo geri dönüşüm atölyelerini modernize ederek kapasitesini artıran şirket, kullanım ömrünü tamamlamış ya da çeşitli nedenlerle devre dışı kalan trafoları yenileyerek enerji altyapısına kazandırıyor. Çeşitli nedenlerle kullanım dışı kalan trafoların yenilenerek tekrar hizmete sunulduğunu ve bu sayede sürdürülebilir ekonomiye katkı sağlandıklarının altının çizen Dicle Elektrik Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, "Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki geri dönüşüm merkezlerimiz bölgemiz için önemli bir değer oluşturuyor. Son beş yıl içinde çeşitli nedenlerle kullanım dışı kalmış Diyarbakır’daki merkezde 2 bin 2, Şanlıurfa’daki merkezde ise bin 439 trafonun geri dönüşümünü başarıyla gerçekleştirdik. Böylece hizmet verdiğimiz 6 ilin tamamına hitap eden iki merkezimizde toplamda 3 bin 441 trafo yenileyerek tekrar kullanıma hazır hale getirdik. Döngüsel ekonominin en güzel örneklerinden olan bu çalışmalarımızla ekonomimize yaklaşık 642 milyon liralık bir katma değer sağladık. Ciddi yatırımlarla modernize ettiğimiz geri dönüşüm atölyelerimiz aynı zamanda sahada görev yapan teknik ekiplerimiz için de önemli birer uygulama ve eğitim alanı işlevi görüyor. Burada yapılan çalışmalar hem operasyonel verimliliği artırıyor hem de teknik personelimizin deneyimini geliştiren birer eğitim merkezi niteliği taşıyor" dedi. Dicle Elektrik tarafından modernize edilen geri dönüşüm atölyelerinde trafoların yenilenmesinin yanı sıra çevresel etkileri azaltan çalışmalar da yürütülüyor. Atölyelerde yüzlerce ton trafo yağı rafine edilerek yeniden kullanılabilir hale getiriliyor. Bu sayede hem maliyet avantajı sağlanıyor hem de çevreye verilmesi muhtemel zararların önüne geçiliyor. Aşırı yüklenme, kaçak tüketim veya dış müdahaleler gibi nedenlerle kullanılamaz hale gelen trafoların yeniden değerlendirilmesi, enerji altyapısının daha sürdürülebilir şekilde yönetilmesine de katkı sunuyor.
Gaziantep Ramazan Bayramı’nda çocukların beslenmesine dikkat SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Funda Esin Çolak, Ramazan Bayramı’nda çocukların beslenmesine yönelik önemli uyarılarda bulunarak "Bayramda çocukların beslenmesine dikkat etmek gerekir" dedi. Bayramların, çocuklar için hem sosyal hem de kültürel açıdan özel bir yere sahip olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Çolak, bu süreçte artan şeker ve tatlı tüketiminin kontrol altına alınmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Bu özel günlerde şeker, çikolata ve tatlı tüketimindeki artışa dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Çolak, ebeveynlerin dengeli bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini vurgulayarak, çocukların tamamen tatlıdan uzak tutulması yerine porsiyon kontrolü sağlanarak tüketimin sınırlandırılmasının daha doğru olacağını belirtti. Dr. Öğr. Üyesi Çolak, çocukların bayramın keyfini dengeli şekilde yaşamalarını sağlamak ve sağlıklarını korumak için şu önerilerde bulunarak, "Bayram ziyaretleri arasında öğün düzeninin korunmasına özen gösterilmelidir. Çocukların yalnızca şekerli gıdalarla beslenmesi yerine süt, yoğurt, yumurta, sebze ve meyve gibi besinlerle dengeli ve yeterli öğünler oluşturulmalıdır. Gün içinde ana öğünlerin atlanmaması büyük önem taşır. Özellikle kahvaltının düzenli yapılması, gün boyunca kan şekerinin dengede kalmasına katkı sağlar ve aşırı tatlı tüketiminin önüne geçebilir. Ayrıca çocukların gün boyunca yeterli miktarda su içmeleri teşvik edilmelidir. Gazlı ve şekerli içecekler yerine ayran, süt ya da taze sıkılmış meyve suları tercih edilmelidir. Bu seçimler hem kalori alımını dengelemeye yardımcı olur hem de genel sağlık açısından daha faydalıdır. Bunun yanı sıra, çocukların gün içinde açık havada vakit geçirmeleri, oyun oynamaları ve fiziksel aktivitelerde bulunmaları sağlanmalıdır. Bu sayede hem enerji dengesi korunur hem de bayram süreci daha sağlıklı ve aktif bir şekilde geçirilir" dedi. Bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlar karşısında çocuklara sağlıklı seçimler yapma alışkanlığı kazandırmanın önemine de değinen Dr. Öğr. Üyesi Çolak, aşırı şeker tüketiminin yalnızca kilo kontrolü açısından değil, aynı zamanda diş sağlığı açısından da risk oluşturduğunu hatırlatarak, bayram süresince diş fırçalama alışkanlığının aksatılmaması gerektiğini vurguladı. Dr. Öğr. Üyesi Çolak, "Bayramlar keyifli ve özel günlerdir. Bu süreci yasaklarla değil, doğru alışkanlıklarla yönetmek çocukların hem fiziksel hem de psikolojik sağlığı açısından en doğru yaklaşım olacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.