GÜNDEM - 21 Nisan 2025 Pazartesi 10:50

DMD kas hastası Görkem Efe’nin spor arabayla drift hayali gerçek oldu

A
A
A
DMD kas hastası Görkem Efe’nin spor arabayla drift hayali gerçek oldu

Isparta Belediyesi’nin katkılarıyla ikincisi düzenlenen Modifiyeli Araçlar Festivali bu yıl 16 yaşındaki DMD kas hastası Görkem Efe Şengün’e destek olmak amacıyla gerçekleştirildi. Uzun süredir spor arabayla drift atma hayali kuran Görkem Efe, düzenlenen bu etkinlikte hayalini gerçekleştirdi. Şengün, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederken, Türkiye otomobil fuarlarında sahne alan Mücahit Cirit de "Gençlerin abisi Şükrü başkanımız bize çok güzel bir ortam ve imkan sağladı. Başkanımıza çok teşekkür ederiz" dedi.


Isparta Belediyesi’nin destekleriyle geçen yıl madde bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ’Modifiye Araç ve Motor Tutkunları Madde Bağımlılığına Karşı Birleşiyor’ sloganıyla ilk kez gerçekleştirilen Modifiyeli Araçlar Festivali’nin ikincisi bu sene 16 yaşındaki DMD kas hastası Görkem Efe Şengün’e destek olmak amacıyla düzenlendi. 19-20 Nisan tarihleri arasında Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen festivale 35 farklı şehirden 800’ün üzerinde araç katıldı. Festivalde araçlar güvenli alanda drift attı, çeşitli yarışmalar düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü de festivale destek sağlayarak, trafik bilincinin artırılmasına yönelik gençlere broşürler dağıttı. Şengün ise uzun zamandır hayalini kurduğu spor arabayla drift atma hayalini ise bu etkinlikte gerçekleştirdi.


Türkiye otomobil fuarlarında sahne alan Mücahit Cirit, gül şehri Isparta’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Değerli belediye başkanımız, gençlerin abisi Şükrü başkanımız bize çok güzel bir ortam ve imkan sağladı. Buraya 35 farklı şehirden 800’ün üzerinde araç ve binlerce insan geldi. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Sokaklarda değil böyle profesyonel alanlarda bu etkinliklerin olmasını istiyoruz. Valilik, belediye ve emniyet müdürlüğünün izinleriyle burada arabalarımızı sergilemek istiyoruz. Sokaklarda kimseyi rahatsız etmek istemiyoruz" dedi.


Modifiyeli Araçlar Festivali’ni yakından takip eden DMD kas hastası Görkem Efe Şengün, kendisine destek amaçlı düzenlenen festival için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Şengün, "Şükrü başkanım bu festivali benim için düzenlemiş. Çok mutluyum. Arabaların drift attığını görmek beni mutlu etti. Belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ederim" diye konuştu.


Görkem Efe’nin babası Alper Şengün de Modifiyeli Araçlar Festivali’ne desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederek, "İnşallah seneye Görkem Efe ilacını aldıktan sonra buraya kendi yürüyerek gelmesini ve modifiyeli araçları denemesini istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Belediye Başkan Yardımcısı Özler Erdoğan ise Isparta Belediyesi olarak bu tür etkinliklere desteklerinin devam edeceğini belirtti. Bu yıl ikincisi düzenlenen fuara gençlerin yoğun ilgisi olduğunu dile getiren Erdoğan, "Bu seneki festivali DMD kas hastası Görkem Efe Şengün’ün sağlığına kavuşması için düzenledik. Gelecek sene de desteklerimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.



DMD kas hastası Görkem Efe’nin spor arabayla drift hayali gerçek oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Polise çarpıp kaçan şahıs, olay yerine gelince yakayı ele verdi: 1’i polis 2 yaralı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bir şahıs, araç inceleyen polis memuruna ve bir vatandaşa çarpıp kaçtı. Olaydan yarım saat sonra merak edip olay yerine gelen şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, yapılan kontrollerde şahsın 2.83 promil alkollü ve ehliyetsiz olduğu belirlendi. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Germir Mahallesi Hulusi Akar Bulvarı’nda meydana gelen olayda, Serdar T., yönetimindeki 38 ST 608 plakalı otomobille başka bir araçta inceleme yapan polis memuru S.T.’ye ve Ö.B.’ye çarparak, kaçtı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak, Serdar T.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Sağlık ekipleri de yaptıkları ilk müdahalenin ardından polis memuru S.T. ve Ö.B.’yi ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. Olaydan yaklaşık yarım saat sonra merak edip olay yerine gelen Serdar T., polis ekiplerinin dikkatiyle yakalandı. Serdar T. ekipler tarafından gözaltına alınırken, yapılan kontrollerde Serdar T.’nin 2.83 promil alkollü olduğu ve alkol nedeniyle daha önceden 3 kez ehliyetinin alındığı belirlendi. Serdar T.’ye ‘alkollü araç kullanmak’ ve ‘ehliyetsiz araç kullanmak’ suçundan toplamda 37 bin 356 TL idari para cezası yazıldı. Gözaltına alınan Serdar T. işlemler için karakola götürüldü.
Kilis Kilis’in yeni Valisi Ömer Kalaylı oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla hazırlanan ve 7 Ocak 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kilis Valisi değişti. Kararname kapsamında Kilis Valisi Tahir Şahin, Trabzon Valiliği’ne atanırken, Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı Kilis’in yeni Valisi oldu. Kilis Valiliği’ne atanan Ömer Kalaylı kimdir? 1979 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Ömer Kalaylı, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Kalaylı, 2003 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Gaziantep Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı. Adaylık sürecinde Yavuzeli ve Araban Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunan Kalaylı, Ankara TÖMER’de Fransızca dil eğitimi aldı. 25 Eylül 2004 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıl süreyle Fransa’ya gönderilen Kalaylı, Franche-Comté Üniversitesine bağlı CLA Dil Okulunda Fransızca eğitim gördü. Bu süreçte Paris’te ENA cole Nationale d’Administration bünyesinde düzenlenen ve "Fransa’da Valilik Kurumu, Adem-i Merkeziyet, Yönetimin Modernleşmesi ve Devlet Reformu" konularını kapsayan eğitim programına katıldı. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarıyla tamamlayan Ömer Kalaylı, kura ile Gaziantep’in Karkamış ilçesine atanarak yaklaşık 1 buçuk yıl görev yaptı. Daha sonra sırasıyla Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kaymakamlığı (2007-2009), Sivas’ın Gürün ilçesi Kaymakamlığı 2009-2013, Sivas Vali Yardımcılığı 2013-2016, Sakarya Akyazı Kaymakamlığı (2016-2018), Uşak Vali Yardımcılığı ve Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Gaziantep Şehitkamil Kaymakamlığı 2019-2022 görevlerinde bulundu. Kalaylı, 21 Aralık 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nca Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen ve Çin’in yönetim sistemi konulu kısa dönem yurt dışı eğitim programına katıldı. İkinci üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümünde 2016 yılında tamamlayan Kalaylı, aynı üniversitenin Sosyoloji Bölümünden ise 2022 yılında mezun oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Ömer Kalaylı, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.