ÇEVRE - 31 Temmuz 2023 Pazartesi 14:43

Doğaltaş ve Beton Elemanları Tesisinde üretim 3 kat artırıldı

A
A
A
Doğaltaş ve Beton Elemanları Tesisinde üretim 3 kat artırıldı

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Doğaltaş ve Beton Elemanları Tesisine yeni alınan beton santrali üretime başladı. Tesiste mevcut kilit parke, bordür ve begonit taş üretimi çeşitlendirilirken, üretim kapasitesi 3 kat artırıldı.


Isparta Belediyesi bünyesindeki eski adıyla ISTEM olan Fen İşleri Müdürlüğü Doğaltaş ve Beton Elemanları Tesisinde yenileme ve kapasite artışı çalışmalarında sona gelindi. Bir süre önce fabrikaya kilit ve parke taşı basma makinesi alınarak üretim artırılmıştı. Yeni beton santralinin devreye alınmasıyla birlikte mevcut kilit parke, bordür ve begonit taş üretimi hem çeşitlendirildi hem de 3 kat daha artırılmış oldu. Daha önce 2 çeşit kilit parke taşı ve begonit üretimi yapılırken, tesislerdeki yenilenmeyle birlikte bu sayı 7 farklı çeşide yükseltildi. Bu sayede şehrin cadde, sokak ve meydanları farklı desenlere sahip kilit parke taşı ve renkli begonit taşlarla süslenecek.


Ayrıca tesiste bulunan mevcut makinenin de revizyonu yapılırken, bu makinenin üretim kapasitesi de bu revizyon sayesinde arttı. Doğaltaş ve Beton Elemanları Tesisinde günlük bin 800 metrekare kilit parke, bordür ve begonit taş üretim kapasitesine ulaşıldı.


Doğaltaş ve Beton Elemanları Tesisinde üretim 3 kat artırıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu. Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı. 2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.