ASAYİŞ - 03 Mart 2026 Salı 13:54

Eğirdir Gölü’nde kaçak pinterlere el konuldu, kerevitler göle bırakıldı

A
A
A

Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri ile Eğirdir İlçe Jandarma Komutanlığı bot timleri, Eğirdir Gölü'nde kaçak avcılığın önlenmesine yönelik müşterek denetim gerçekleştirdi.

Denetimlerde kaçak avcılıkta kullanıldığı tespit edilen kerevit pinterlerine el konulurken, pinterlerin içindeki kerevitler ise canlı olarak yeniden göle bırakıldı.
Eğirdir Gölü'nde kaçak avcılıkla mücadele kapsamında denetimler sürüyor. Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri ile Eğirdir İlçe Jandarma Komutanlığı bot timleri tarafından gölde müşterek denetim gerçekleştirildi. Ekipler, özellikle kerevitin üreme (yumurtlama) döneminde bulunulması nedeniyle denetimlerin artırıldığını belirtti. Tatlı su ürünlerinin neslinin korunması ve sürdürülebilir avcılığın sağlanması amacıyla gölde hem karadan hem de botlarla su üzerinden kontroller yapıldığı ifade edildi. Denetimler kapsamında Eğirdir Altınkum Plajı açıklarında detaylı inceleme gerçekleştirildi. Kaçak avcılıkta kullanıldığı tespit edilen kerevit pinterlerine el konuldu. Kerevitlerin içerisinde bulunan kerevitler ise göle geri bırakıldı.

Üreme döneminde sıkı denetim ve yasal işlem uyarısı

Su ürünleri kontrol ekipleri, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği kerevitin üreme döneminde avlanmasının yasak olduğunu hatırlatarak, yasağa rağmen avlanma ve pazarlama girişimlerinin sürdüğünü bildirdi. Pinterlerin içinden çıkan kerevitler ekipler tarafından canlı olarak yeniden göle bırakıldı. Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri, yasa dışı avcılıkla mücadele kapsamında denetimlerin artarak devam edeceğini vurgulayarak, kurallara uymayan kişiler hakkında idari para cezası başta olmak üzere gerekli cezai işlemlerin uygulandığını kaydetti.

Emel Turan Kartal

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Sami Uğurlu: "Önemli maçtı, kazanmayı çok istemiştik" Antalyaspor Teknik Direktörü Sami Uğurlu, "Önemli maçtı, kazanmayı çok istemiştik. İyi de çalıştık ama maalesef istediğin sonuçları yaklaşsan da alamıyorsun" dedi. Antalyaspor, Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor’a 1-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Antalyaspor Teknik Direktörü Sami Uğurlu açıklamalarda bulundu. Futbol şansının bu maçta kendileriyle birlikte olmadığını söyleyen Uğurlu, "İç saha performansımızı dışarıya da yansıtmak istiyorduk. Bunun için sahaya çıktık. İyi de hazırlandık ki son iki haftayı çok iyi geçiren, her geçen hafta üzerine koyan bir Rizespor takımı. Aslında baktığımızda dersimizi de iyi çalıştığımızı düşünüyoruz. Rizespor son haftalarında özellikle 2 kanadıyla çok etkili olan, merkezi orta sahasıyla çok etkili olan bir takım. Buralara önlemimizi aldığımızı söyleyebiliriz. Maça iyi başladıktan sonra çok basit, olmaması gereken seviyede bir penaltı ile yediğimiz gol. Ondan sonra da oyundan düşmediğimizi söyleyebiliriz. Özellikle ilk yarıda oyunun daha çok hakimiydik, topla daha çok oynayan takımdık. Gol bulabilirdik. İkinci yarı risk aldık. Ön bölgede daha kalabalıktık. Bu riskleri aldığın zaman ister istemez pozisyonda veriyorsun. Ön bölgelerde kalabalık olup kenar ortalarla sonuca gitmek istedik, olmadı. Bazen maç şansının yanında olması gerekiyor. Bugün o gün değildi diye düşünüyorum. Ancak hiçbir zaman pes etmedik, etmeyeceğiz, mücadeleye devam edeceğiz. Ligde kalacağımıza maç öncesinde ne kadar güveniyorsak şimdi de o kadar güveniyoruz. Daha fazla çalışacağız, elimizden gelenin daha fazlasını yapacağız. Bu haftalarda basit hata yapmamamız gerekiyor. Önemli maçtı, kazanmayı çok istemiştik. İyi de çalıştık ama maalesef istediğin sonuçları yaklaşsan da alamıyorsun. Bu maçı da öyle düşünüyorum" diye konuştu.