SPOR - 01 Haziran 2025 Pazar 16:54

Gül Festivali, gül maratonu halk koşusu ve gül bisiklet yarışı ile renklendi

A
A
A
Gül Festivali, gül maratonu halk koşusu ve gül bisiklet yarışı ile renklendi

Uluslararası Isparta Gül Festivali kapsamında Isparta Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Atletizm İl Temsilciliği tarafından gül maratonu, halk koşusu ve gül bisiklet yarışı düzenlendi. Dereceye giren sporculara ödülleri ve madalyalarını takdim eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, festivalin farklı etkinliklerle anlam kazandığını söyledi.


Isparta Valiliği ve Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Isparta Gül Festivali etkinlikleri kapsamında 6 kategoride düzenlenen gül maratonu, Isparta Belediyesi Gölcük Tabiat Parkı yolundaki gülyağı fabrikası önünden başladı. Sporcular 25 kilometrelik parkurda Gölcük Tabiat Parkı, Andık Deresi Mesirelik Alanı, Kirazlıdere istikametinden Demirköprü’den geçerek 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’ndaki bitişe ulaştılar. Gül halk koşusu ise Andık Deresi Bezirgân Şelalesi Mesirelik Alanı’ndan başladı. 6 kategoride düzenlenen yarışmada sporcular 5 kilometrelik parkurda Kirazlıdere, Demirköprü istikametinden 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na kadar koştular.



Şehir dışından birçok sporcu katılım sağladı


Uluslararası Gül Festivali kapsamında bu yıl ulusal bisiklet yarışı düzenlendi. Isparta ve şehir dışından gelen birçok sporcunun katıldığı yarış Güneykent Beldesi’nden başladı. Isparta Belediye Başkan Yardımcıları Uğur Büyükçulcu, Musa Macit ve Özler Erdoğan ile Güneykent Belediye Başkanı İsmail Hakan Türen, sporcularla bir araya geldi, yarışı hep birlikte başlattı. Yarış öncesinde konuşan Güneykent Belediye Başkanı İsmail Hakan Türen sporculara başarılar diledi. Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, festivalin etkinliklerle daha da anlam kazandığını belirterek, bisiklet yarışına katılan sporculara başarılar diledi.



65 kilometrelik parkur kuruldu


Konuşmaların ardından sporcular startın verilmesiyle 65 kilometrelik parkur için yola çıktı. Bisikletçiler Güneykent’in gül bahçelerinin arasından Gönen, Atabey, Harmanören köyü ve Büyükgökçeli köyü istikametini takip ederek şehir merkezine ulaştı. Yarış koşuda olduğu gibi 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda son buldu. Bitiş noktasına ulaşan sporcular etkinliğin çok güzel olduğunu belirtti.



Şükrü Başdeğirmen: "Bu güzelliği ve bu coşkuyu bizlere yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum"


Gül maratonu, halk koşusu ve bisiklet yarışının son bulmasının ardından dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Vural Oğuzlar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Çağrı Kaya, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesinde yurtiçi ve yurtdışından gelen halk oyunları ekipleri gösterilerini sergiledi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, gül maratonunda genel klasman kategorisinde büyük kadınlar ile bisiklet yarışında elit kadın kategorisinde dereceye girenlere ödül ve madalyalarını takdim etti. Sporcuları tebrik eden Başkan Başdeğirmen, festivalin katılımcılarla anlam kazandığını ifade ederek, "Bu güzelliği ve bu coşkuyu bizlere yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum. Festivalimize çok güzel etkinliklerle devam ediyoruz. Yurtdışından gelen ekiplerimiz Isparta’mız ve ilçelerimizde gösteriler yapıyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkelerine hemşehrilerim adına selamlarımızı gönderiyorum" dedi. Dereceye giren sporcular da etkinlikten dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ettiler.



Gül Festivali, gül maratonu halk koşusu ve gül bisiklet yarışı ile renklendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt İdrar yanması şikayetiyle geldi geyik boynuzu taşı ameliyatı oldu Siirt’e idrar yanması şikayetiyle hastaneye gelen Fatih Aslan’da çıkan geyik boynuzu taşı 1 buçuk saatte temizlendi. Siirt’te 34 yaşındaki Fatih Aslan, ateş, üşüme ve idrar yaparken yanma şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Yapılan muayene ve testlerin ardından piyelonefrit (böbrek iltihabı) tanısı konuldu ve enfeksiyon tedavisi tamamlandı. Üroloji uzmanı doktor Miraç Ataman, gerçekleştirilen operasyon, hem tıbbi açıdan hem de toplumsal sağlık açısından önemli bir başarı olduğunu söyledi. Ataman, "34 yaşındaki erkek hastamız, ateş, üşüme ve idrar yaparken yanma şikayetleri ile acil servise başvurdu. Yapılan değerlendirme sonucunda piyelonefrit (böbrek iltihabı) tanısı konuldu ve yatış yapılarak enfeksiyon tedavisi başarıyla tamamlandı. Tanı sürecinde yapılan Bilgisayarlı Tomografi (BT) görüntülemesinde böbreğin tamamını kaplayan, sert yapıda(950-1450 HU), literatürde staghorn olarak adlandırılan ve halk arasında ‘ geyik boynuzu taşı ’ diye bilinen büyük taş saptandı. Staghorn taşlar böbreğin tüm boşluklarını doldurup, tekrarlayan enfeksiyonlara ve uzun vadede böbrek fonksiyon kaybına yol açabildiğinden tedavisi hayati önem taşımaktadır. Biz de bu vakamızda, Perkütan Nefrolitotomi (PCNL) yöntemiyle böbreğe küçük bir cilt kesisi üzerinden girerek endoskopik cihazlarla taşları parçalayıp çıkardık. PCNL, özellikle çapı 2 cm’den büyük ve kompleks taşlarda altın standart kabul edilmektedir. Normalde staghorn taşların temizlenmesi uzun süren ve çoğu zaman birden fazla seans gerektiren zorlu bir süreçtir. Modern altyapısı sayesinde, ciltten tek giriş yolu açılarak yaklaşık 1,5 saatlik bir seansta böbreğin tüm taş yükü başarıyla temizlendi" dedi. Hasta Fatih Aslan, hastaneye idrar ağrısıyla geldiğini belirterek, "Böbrekte ciddi bir taş olduğu ve bu taşla doktor ilgilendi Allah razı olsun. Böyle bir taşın en az 3 ameliyatla alınacağı söylenildi. Tek seansta hallolması epey mutlu etti" diye konuştu.
Balıkesir Balıkesir’de üniversiteli gençler çevreci projede görev aldı Edremit ilçesinde üç yıl önce hayata geçirilen Kazdağları Bal Ormanı projesine çok sayıda kişi ve kurum destek oluyor. Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Meslek Yüksekokulunda İş-Kur Gençlik Programında istihdam edilen 30 öğrenci de Bal Ormanında kestaneler ile ağaç fidanlarını toprakla buluşturdu. Burhaniye Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı İlhan Deveci’nin öncülüğünde Bal Ormanında 26 kilo kestaneyi toprakla buluşturan ve 40 fidanı diken öğrenciler mutluluk yaşadı. Burhaniye Meslek Okulu Müdür Yardımcı İlhan Deveci, bu güne kadar 40 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu kaydederken hedefin 120 bin olduğunu söyledi. Projede görev alan öğrencilere teşekkür eden Müdür Yardımcısı İlhan Deveci, "Burhaniye Meslek Yüksekokulu olarak 30 öğrencimizi İş-Kur kapsamında istihdam ediyoruz. Bu Bakanlığımızın gençlere dönük bir projesi. Öğrencilerimiz toplumsal faaliyetlerde görev alıyorlar. Ülkelerine katkı sağlamak için caba sarf ediyorlar. Bu gün de onlarla burada kestaneleri toprakla buluşturduk. Fidanları diktik. Bal ormanı ve Balköy projesine katkıda bulundular. Onları iş hayatına hazırlıyoruz. Onu yaparken de sosyal sorumluluk projelerde önemli faaliyetlerde bulunuyorlar. Öğrencilerime teşekkür ediyorum" dedi. Projeye katılan öğrencilerden Elanur Zariç de, "Bu gün Bal ormanına fidan dikmek için geldik. Kestane tohumlarını toprakla buluşturduk. Fidanlarımızı diktik. Öğretmenlerimizin desteği ile ormanımıza katkıda bulunduk" İrem Çelik ise, "İş-Kur Gençlik programından geliyoruz. Ormanımıza katkıda bulunmak istedik. Şu an fidanlarımızı diktik. Kestane tohumlarını da toprakla buluşturduk" dedi. Esma Yılmaz da, "Burhaniye Meslek Yüksekokulundan geliyoruz. Biz İş-Kurda çalışıyoruz. Harçlığımızı kazanıyoruz. Bu gün arkadaşlarımızla birlikte buraya fidan dikmeye geldik. Kestanelerimizi ektik. Çok mutluyuz. Hocalarımızada çok teşekkür ediyoruz" dedi.