ASAYİŞ - 15 Ekim 2025 Çarşamba 12:25

Isparta’da uyuşturucu madde ele geçirildi

A
A
A
Isparta’da uyuşturucu madde ele geçirildi

Isparta’da polis ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 104 adet sentetik ecza ele geçirilirken 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.


Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yunus Timleri, kent genelinde uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı ile mücadele kapsamında operasyonlar hayata geçirdi. Ekipler tarafından gerçekleştirilen uygulamalarda, şüpheli şahıslar üzerinde yapılan aramalarda 104 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu niteliği taşıyan haplara el konulurken, olayla bağlantılı olduğu tespit edilen 3 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Susuz Kaymakamı Tutal’dan sel ve taşkın riskine karşı yerinde inceleme Susuz Kaymakamı Muhammed Emin Tutal, sel ve taşkın riskinin bulunduğu köylerde birtakım incelemelerde bulundu. Kars’ın Susuz ilçesi Kaymakamım Muhammed Emin Tutal, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Nazif Öskan Özer ile birlikte Aynalı ve Ortalar köylerini ziyaret ederek sel ve taşkın riskine karşı alınan önlemleri yerinde inceledi. Gerçekleştirilen ziyaretlerde köy muhtarlarıyla bir araya gelen Kaymakam Tutal, özellikle dere yatakları, köprüler ve menfezlerde yürütülen çalışmaları detaylı şekilde değerlendirdi. Ziyaret kapsamında köylerde geçmiş dönemlerde taşkın riski oluşturduğu belirlenen bölgeler gezilerek mevcut durum gözlemlendi. Dere yataklarının temizliği, su akışını engelleyebilecek unsurlar ve menfezlerin kapasitesi hakkında teknik bilgiler alınırken, olası aşırı yağışlara karşı yapılması gereken çalışmalar ele alındı. İncelemeler sırasında köy muhtarlarıyla görüşen Kaymakam Tutal, sahadan gelen talepleri dinleyerek sorunların çözümü için ilgili kurumlarla koordinasyon içinde çalışacaklarını ifade etti. Yerel ihtiyaçların hızlı şekilde değerlendirilmesinin önemine dikkat çekildi. "Önleyici tedbirler önceliğimiz" Kaymakam Tutal, doğal afetlere karşı en etkili yöntemin önceden alınan tedbirler olduğunu vurgulayarak, riskli bölgelerde gerekli bakım ve iyileştirme çalışmalarının sürdürüleceğini belirtti. Tutal, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaya yönelik çalışmaların aralıksız devam edeceğinin altını çizdi. Ziyaret, yapılan değerlendirmelerin ardından köylerdeki genel durumun gözden geçirilmesi ve ilgili birimlere gerekli notların iletilmesiyle sona erdi.