ASAYİŞ - 05 Aralık 2018 Çarşamba 11:42

Şehitler Parkı’ndan 9 büst çalan 3 şüpheliden 2’si yakalandı

A
A
A
Şehitler Parkı’ndan 9 büst çalan 3 şüpheliden 2’si yakalandı

Isparta Demirköprü’deki 26 Şubat Hocalı ve Şehitler Parkı’nda bulunan 12 Türk büyüğü büstünden 9’unu çaldığı öne sürülen 3 şüpheliden 2’si yakalandı.

Isparta Demirköprü’deki 26 Şubat Hocalı ve Şehitler Parkı’nda bulunan 12 Türk büyüğü büstünden 9’unu çaldığı öne sürülen 3 şüpheliden 2’si yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildikleri sırada, kendilerini görüntüleyen gazeteciye, "Ne çekiyorsun? Suçlu mu var da çekiyorsun?" demesi dikkat çekti.


Isparta Belediyesi tarafından, Birinci Dünya Savaşı’ndaki Çanakkale, Kafkas, Filistin ve Irak cepheleri ile Kıbrıs Barış Harekatı ve terörle mücadele sırasında şehit düşen Ispartalı bin 250 şehit için 2013 yılında Demirköprü mevkiinde ’26 Şubat Hocalı ve Şehitler Parkı’ yapıldı. İçerisinde Şehitler Anıtı’nın da bulunduğu parka, ’Isparta’nın Yetiştirdiği Büyüklerimiz’ başlığı altında yine Isparta’da doğup büyüyen 10 siyaset, sanat ve bilim insanının büstleri konuldu.



Parktaki 3 büste dokunulmadı


Isparta Belediyesinin Demirköprü mevkiinde 2013 yılında inşa ettiği 26 Şubat Hocalı ve Şehitler Parkı’na konulan 12 Türk büyüğünden 9’unun büstü, geçtiğimiz ay çalındı. Olayda, parkın farklı noktalarında bulunan Mustafa Kemal Atatürk, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve diğer büstlerin yanındaki Halil Ethem Eldem büstlerine dokunulmaması ise dikkat çekti.


Çalınan büstlerin ’Isparta’nın Yetiştirdiği Büyüklerimiz’ köşesinde bulunan Mehmet Efe, Süleyman Acar, Muhsin Ertuğrul, Hasan Hilmi Dilmen, Hafız İbrahim Demiralay, Hacı Hüseyin Hüsnü Özdamar, Ağlarcızade Mustafa Hakkı Ağlarcı, Böcüzade Süleyman Sami Bey ve Osman Hamdi’ye ait olduğu öğrenildi.



Büst hırsızlığı şikayetten 4 gün önce meydana gelmiş


Geçtiğimiz 14 Kasım’da parktaki 12 bronz büstten 9’unun çalınmasıyla ilgili belediye yetkilileri tarafından yapılan şikayet sonrasında Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından yapılan araştırma ve istihbari çalışmalar neticesinde, büst hırsızlığının 10 Kasım’da gerçekleştiği tespit edilirken, çalınan malzemelerin ise Antalya’ya götürülerek satıldığı ortaya çıkarıldı. Yapılan detaylı araştırmalarda, olayı gerçekleştiren 3 şüpheli polis ekiplerince kısa sürede tespit edildi.



Hırsızlık şüphelisinden pişkin savunma: "Ne çekiyorsun, suçlu mu var da çekiyorsun?"


Hırsızlık Bürosu ekipleri, Isparta’da dün düzenlediği operasyonda, şüphelilerden Selda K. (29) ve Yaşar G.’yi (48) gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından biri kadın 2 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Yaşar G.’nin kendisini görüntüleyen gazeteciye ise "Ne çekiyorsun, suçlu mu var da çekiyorsun?" demesi dikkat çekti.


Öte yandan, tespit edilen diğer şüpheliyi yakalama çalışmalarının ise sürdüğü öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.