GENEL - 17 Nisan 2012 Salı 14:48

RED HAT YENİ PROGRAMINI TANITTI

A
A
A
RED HAT YENİ PROGRAMINI TANITTI

Dünyada büyük yankı uyandıran sanallaştırma çözümü "Red Hat Enterprise Virtualization RHEV 3.0`ün Türkiye lansmanı yapıldı.
Uzun yıllardır Türkiye`deki kurumlara başarıyla hizmet sunan, açık kaynak çözümleri alanında dünyanın lider çözüm sağlayıcısı Red Hat, tüm dünyada büyük ilgiyle karşılanan "Red Hat Enterprise Virtualization (RHEV) 3.0" Türkiye lansmanını gerçekleştirdi. "Sanallaştırma için bir seçeneğiniz var" konusu ile sunulan etkinlik, Grand Hyatt Otel`de Türk bilişim sektörünün önemli temsilcilerini buluşturdu.
Red Hat uzmanları, iş ortakları, açık kaynak teknoloji topluluğu ve bilişim sektöründeki profesyonellerin bir araya geldiği lansmanda, Red Hat Ortadoğu Genel Müdürü George DeBono, Red Hat hakkında genel bilgi verdi. Türkiye`deki hızla büyüyen bilişim sektöründen ve Red Hat`in Türk bilişim sektörüne sunduğu çözümlerinden bahseden De Bono, yeni atanan Türkiye Kanal Müdürü Erkut Dinçtop`u da katılımcılara tanıttı.
Toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Red Hat Ortadoğu ve Afrika Genel Müdürü George Debono yeni programla ilgili yaptıkları tanıtıma olan ilginin kendilerine heyecan kattığını belirterek, "Katılım bizi çok umutlandırdı. Bölge lansmanı yapılmıyor ama buradaki talepten çok memnunuz. Sanallaştırma çok önemli bir parça. Bizim de çok önem verdiğimiz bir dal. Bu şekilde ilk sunumumuzu yaptık ve müşterilerimize yardım edeceğiz" dedi.
Yeni programın getireceklerinden de bahseden Debono, "Aslında Linux işletim sistemi pazarına ne getirdiysek, sanallaştırmaya da aynısı seçenek getiriyoruz. Müşterilere seçim olanağı sunuyoruz. Kullanıcılara bağımsızlığı getiriyoruz. Onlar da fiyat avantajlarını görecekler ve kararlarını verecekler" diye konuştu.
"TÜRKİYE HEYECAN VERİCİ BİR PİYASA"
Türkiye`yi iyi bir pazar olarak gördüklerini söyleyen Debono, "Türkiye`ye kanal müdürü atadık. Çünkü burada iyi iş ortaklarımız, distribütörümüz var. Bunlarla beraber doğru yaklaşımı pazara göstererek müşterimize çıkar sağlamak hem de pazarda büyümek istiyoruz. Türkiye`deki bilişim pazarı çok heyecan verici. Müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla görüşmelerimizden aldığımız geri dönüşümlerden sonra umutlandık. Türkiye bu açıdan bizim için önemli. Türkiye`deki bilişim sektöründen konuştuğumuz insanlar
yeniliğe açıklar, yeniliği denemek istiyorlar ve maceracılar. Bu çok iyi" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Polise sahte kimlik verdi, çıkan arbedede kendi silahından çıkan kurşunla öldü Kadıköy’de cinayetten aranan şahıs, emniyet ekiplerinin kimlik kontrolünde polise sahte bilgi verince polis ve şahıs arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedede silahla kendisini ve polisi yaralayan şahıs hayatını kaybetti. Olay 22.30 sularında Kadıköy Söğütlüçeşme metrobüs durağında yaşandı. İddiaya göre metrobüs durağı çıkışında polis ekipleri güvenlik kontrolü sırasında şüpheli şahıs Gökhan Yıldız’dan kimlik istedi. Şahsın başka bir kimlik vermesi ve polis ekiplerinin durumu fark etmesi üzerine polis ekipleri şahsı gözaltına almak istedi. Şahıs ile polisler arasında yaşanan arbedede şüpheli şahıs Gökhan Yıldız kendisine ait olan silahı çıkarırken kazayla kendini ve E.B. (39) adlı polis memuru vurarak yaraladı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Gökhan Yıldız’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralı polis memuru E.B.’nin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olay yerindeki görgü tanığı Nihat Ceylan, "Metrobüs çıkışında bir şahıs koştu, peşinden polisler kovaladı, yakaladı. Sonra herhalde şahsın üzerinde silah varmış. Patlaması sonucu, şahıs vuruldu. Kendi kendini vurdu. Şahsın durumunu bilmiyorum, ambulansa aldılar, götürdüler. Polis de herhalde bacağından yaralandı." şeklinde konuştu. Yapılan soruşturmada şüpheli şahıs Gökhan Yıldız’ın 4 adet suç kaydı olduğu, 16.05.2024 tarihinde Küçükçekmece’de yaşanan eski nişanlısı Bahar Kaban’ın (29) öldürülmesi olayının şüpheli firarisi olduğu tespit edildi.
Aksaray Çaldığı motosikletle kaçan şüpheli kovalamacayla yakalandı Aksaray’da çaldığı motosikletle giderken "dur" ihtarına uymayan şüpheli ile polisin kovalamacası kameralara yansıdı. Kovalamaca sonucu yakalanan şüpheli gözaltına alınırken motosikletin çalıntı olduğu belirlendi. Olay gece yarısı Hassas Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, mahallede devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekibi şüpheli olarak gördüğü bir motosiklet sürücüsüne ‘dur’ ihtarında bulundu. Motosiklet sürücüsü polisin ihtarına uymayarak kaçmaya başlarken polis ile motosiklet sürücüsü arasında kovalamaca başladı. Ekiplerin şahsın kaçtığını telsizden anons etmesi üzerine şüphelinin kaçtığı bölge abluka altına alındı. Kameralara da yansıyan kovalamacada şüpheli kaçtığı motosikletle birlikte Nakkaş Mahallesi 2817 Sokak’ta kıskıvrak yakalandı. Yakalanan motosiklet sürücüsü Y.E.G. (18) gözaltına alınarak polis aracına bindirilirken yapılan sorgulamasında daha önceden de 2 ayrı hırsızlık kaydı bulunduğu belirlendi. Motosiklet üzerinde inceleme yapan polis ekipleri şasenin kazınmış olduğunu tespit ederken motosikletin tescilinin bulunmadığı ve çalıntı olduğu ortaya çıktı. Motosiklet incelemelerin ardından çekici marifeti ile otoparka çektirilirken gözaltına alınan şüpheli sorgulanmak üzere Polis Merkezine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.