POLİTİKA - 17 Aralık 2011 Cumartesi 19:50

BAKAN BAĞIŞ: "GÜL`ÜN GÖREV SÜRESİ 7 YILDIR"

A
A
A
BAKAN BAĞIŞ: "GÜL`ÜN GÖREV SÜRESİ 7 YILDIR"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresi 7 yıldır. Biz anayasayı değiştirdiğimizde Cumhurbaşkanımız seçilmişti. Cumhurbaşkanının seçildiği gün ben de 7 yıllık cumhurbaşkanlığı seçimi için milletvekili olarak oy kullanmıştım" dedi.
Güngören Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen Adalet ve Kalkınma Partisi Güngören İlçe Başkanlığı Kongresi’ne katılan Bakan Egemen Bağış, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’ni eleştirdi. Bağış, "Ana muhalefet partisi ile yavru muhalefet partisi, cumhurbaşkanlığı seçimini siyaseten gündeme getirip akıllarınca fitne yapıyorlar. Bu millet bunu yemez. Çok açık söylüyorum; biz anayasayı değiştirdiğimizde Cumhurbaşkanımız seçilmişti. Cumhurbaşkanının seçildiği gün ben de 7
yıllık cumhurbaşkanlığı seçimi için milletvekili olarak oy kullanmıştım. Bugüne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde seçilen bütün cumhurbaşkanları 7 yıl görev yapmıştır. Halkın seçeceği cumhurbaşkanı ise 5 yıl görev yapacak. Halk isterse ikinci bir 5 yıl daha görev yapacaktır" diye konuştu.
Ana Muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Bakan Bağış, "Hesap kitap bilmeyen, Kağıthane’ye -kağıttepe- diyen, -Somali’ye gidiyorum- diyip de Kenya’ya gidip dönen ana muhalefet liderimiz çakma Gandi diyor ki; -anayasa değişti-. Örnek olarak da -bakın, anayasa değiştiği için milletvekili seçimlerini 4 yıl sonra yaptık- diyor. Biz mecliste seçim kararı aldık, senin haberin yok. Milletvekilleri defalarca kendi seçimleri öne almışlardır. Bunun birçok örneği vardır. Ama bir kez bile cumhurbaşkanlığı
seçiminin öne alınma örneği var mıdır? Ama Kılıçdaroğlu, üyesi olduğu meclisin ne yaptığından haberdar değilse biz ne yapalım. Ancak dua ederiz. Allah böyle muhalefet liderini başımızdan eksik etmesin. Daha iyi muhalefet lideri bulamayız’’ dedi.
CHP Milletvekili İhsan Özkes’in de iddialarına cevap veren Bakan Bağış, ’’Bu çakma Gandi’nin bir milletvekili çıkmış bir iddia ortaya atmış. Çok acıdır ki eski bir müftüdür bu milletvekili. Diyor ki, -Avrupa Birliği istedi diye cuma hutbesinden bazı ayetleri çıkardı bunlar-. Yani yalanın, iftiranın bu kadarı da olmaz. Eline, dizine dursun derler. Çok açık söylüyorum; AB bugüne kadar bizim değerlerimize karışmamıştır, karışamaz, karıştırmayız" ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise, "Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca bu ülkede yaklaşık 334 bin tane derslik yapılmış. Bizim dönemimiz de ise 169 bin 300 derslik yapılmış. Peki bu başarı mı, değil mi? Cumhuriyet tarihi boyunca derslikler hep 45 kişi ortalamadan oluşuyordu ancak biz bu rakamı 30’a indirdik. Buda bir başarı değil midir" diye konuştu.
Kongreye Bakanlar Bağış ve Dinçer’in yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ederek, "Bundan sonra İYİ Parti de, Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da 484. UNESCO Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen fener alayına katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve çok sayıda vatandaşla birlikte yürüyen Özel, vatandaşları selamladı. Fener alayının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu ile ilgili, “Hayırlı, uğurlu olsun. Bir siyasi partide parti içi demokratik yarış hem o partiye katkı sağlar hem de ülkenin demokrasisine katkı sağlar. Çok kıymetli adaylar yarıştı. Dikkatle takip ettik. Müsavat Dervişoğlu benimle birlikte grup başkanvekilliği yaptı. İYİ Parti’de çok emeği olan çok kıymetli bir isimdir. Bundan sonra İYİ Parti de Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz. En kısa zamanda kendisini tebrik etmek için ziyaret edeceğim. İYİ Parti iyi insanlardan oluşan bir partidir. Son seçimlerde de çok sayıda iyi insan Türkiye İttifakıyla birlikte olarak Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP’den Cumhur İttifakı’na geçit vermedi. Bu iyi insanlar kendilerine yeni bir yol çiziyor. Müsavat beye hayırlısı olsun” dedi. “Akşener Türk siyasi tarihinde önemli izi olan bir insan” Meral Akşener’in Türk siyaseti açısından önemli bir siyasetçi olduğunu söyleyen Özel, “Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan. Türk siyasi tarihinde önemli kilometre taşlarında izi olan bir insandır. Millet İttifakı’nın Kılıçdaroğlu ile mimarlarından biridir. Onun bugün veda konuşması çok anlamlıdır. Kendisine de bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarılar diliyoruz. Geçmiş süreçler bir yana biz kendisine hakkımızı helal ediyoruz. O da hakkını helal etsin. İYİ Parti ve İYİ Partililer için de hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.