YEREL HABERLER - 21 Nisan 2016 Perşembe 14:53

Tskm'de Macaristan Rüzgarı Esti

A
A
A
Tskm'de Macaristan Rüzgarı Esti

Maltepe’de sahne alan “Contraston Topluluğu” unutulmaz bir konserm verdi.
Maltepe Belediyesi’nin nisan ayındaki kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Macaristan’ın önemli müzisyenlerini bir araya getiren “Contraston Topluluğu”, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) sahne aldı.
Müzik direktörü Mehmet Mestçi, konser başlamadan önce ünlü Macar topluluğunu müzikseverlere tanıttı. 2013 yılında Budapeşte’de kurulan grup, klasik müzikte en kalın kadın sesine sahip olan Judit Rajk’a, kemanda Gabor Csonka, viyolada Gyula Mohacsi, bas klarinette Horia Dumitrache eşlik etti. Topluluk, konserine Macaristan’ın en önemli müzisyenlerinden John Kajoni’nin, 17. yüzyıla ait “Codex” isimli derlemesiyle başladı. Konser, dünyaca ünlü Alman besteci John Sebastian Bach’ın “Goldberg Varyasyonları”, “Johannes Pasyonu” isimli aryaları ve George Frideric Handel’in opera serisinden aryalarıyla devam etti. Konserde, geleneksel Japon şiir türü olan Haiku için György Kurag’ın 1975 yılında yazdığı haikularına da yer verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak Bursa’da yarın düzenlenecek yürüyüş sebebiyle bazı yollar trafiğe kapatılacak. Bursa İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "25 Mayıs 2025 Pazar günü ilimiz Osmangazi ilçesi Darmstadt Caddesi ve İlkbahar Caddesi’nde gerçekleştirilecek olan yürüyüş akabinde Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan miting dolayısıyla yürüyüş güzergahı olan Stadyum Caddesi-İpekiş Kavşağı’ndan başlayarak Darmstadt Caddesi ve İlkbahar Caddesi’ne açılan tüm cadde ve sokaklar, 25 Mayıs 2025 Pazar günü saat 10.00’dan itibaren yürüyüş bitinceye kadar araç trafiğine kapatılacaktır. Miting alanı olan Genç Osman Kavşağı, Uluyol (Kıbrıs Şehitleri) Caddesi Kavşağı, İnönü Caddesi, Celal Bayar (Gazcılar) Caddesi Kavşağı, Demokrasi Meydanı Kavşağı, Fevzi Çakmak Caddesi iniş tüm sokaklar ile Çarşamba Valilik Ek Binası önü F. Korutürk Caddesi-Nedim Sokak Kavşağı Kent Meydanı istikametine kadar, aynı şekilde 25 Mayıs 2025 Pazar günü saat 10.00’dan itibaren etkinlik bitinceye kadar araç trafiğine kapatılacaktır. Bu güzergahları kullanacak vatandaşlarımızın trafik görevlileri ile işaret ve işaretçilerinin yönlendirmelerine uymaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için özellikle trafiğe çıkacak olan sürücülerin toplu taşıma araçlarını kullanmaları uygun olacağı değerlendirilmektedir" denildi.
Gaziantep Burak Yılmaz: "Maçın skorundan değil ama oyundan memnunum" Kasımpaşa Teknik Direktörü Burak Yılmaz, Gaziantep Futbol Kulübü maçının ardından, "Maçın skorundan değil ama oyundan memnunum" dedi. Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında konuk olduğu Gaziantep Futbol Kulübü ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla Gaziantep FK puanını 44’e yükseltirken, Kasımpaşa ise puanını 47’ye yükseltti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Kasımpaşa Teknik Direktörü Burak Yılmaz, ikinci yarıdaki oyunla galibiyeti kaçıran taraf olduklarını söyledi. Yılmaz, "Takımımı ve Gaziantep ekibini tebrik ediyorum. İki takım da ligin başı gibi mücadele etti. İlk devrede küçük detaylarla 2-0 mağlup duruma düştük. İkinci devre de oynadığımız oyunla 2-2’yi bulduk. Daha iyisini de yapabilirdik. Maçın skorundan değil ama oyundan memnunum. Oyuncularımın ikinci devre verdiği reaksiyon beni çok mutlu etti. Çok gurur duydum. Çünkü bizler ciddi takımız, ciddi bir camiayız. Ben ciddi bir hocayım. Oyuncularımın da çok ciddi olması gerekiyor. Son iki hafta olarak değil, bizim her zaman hazırlık maçı dahil çok ciddi olmamız gerekiyor. Çünkü aslında insanların, oyuncuların geleceğini belirleyecek maçlar bu maçtır. Oyuncunun karakterini görüyorsun bu maçlarda. Nasıl bir oyuncu karakterine sahip olduğunu görüyorsun. Ben bugün oyuncularımın oyuncu karakteriyle tekrardan gurur duydum. Bakalım ne olacak, ne bitecek. Önümüzdeki sene için bundan sonrasının planını yapmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.